Vali Büyük'ten yasadışı dinleme soruşturması açıklaması

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kentteki yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin birer mülkiye ve polis başmüfettişinin, incelemelerine başladığını söyledi.

Büyük, yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili ilk tetkiklerde bazı konuların tespit edildiğini ve bunun üzerine İçişleri Bakanlığından inceleme talebinde bulunduklarını anlattı.

Görevlendirilen iki müfettişin, belge, bilgi ve delil araştırmasına başladığı bilgisini veren Büyük, "Dinlemelerle ilgili bir soruşturma talebimiz vardı. Bu çerçevede bir mülkiye ve bir de polis başmüfettişi, incelemelerine başladı. Şu anda belge, bilgi ve delillerle ilgili incelemelerini sürdürüyorlar. Kocaeli ile birlikte yürütüyorlar zaman zaman" dedi.

Hukuk ve kanun dışı iş ve işlemlerle ilgili emareler, deliller bulunduğuna dikkati çeken Büyük, daha sonra bunun çerçevesi belirlenerek hukuki işlemler yapılacağını dile getirdi.

Söz konusu işlemlerin, İçişleri Bakanlığının incelemesi çerçevesinde olacağına işaret eden Büyük, "Dinleme konusunda görevli polislerin de bilgisine başvuruluyor. İncelemelerde dikkati çeken konulardan biri, emniyet teşkilatına mensup çok sayıda görevlinin, dinleme kapsamında dinlenmiş olmasıdır. O nedenle her türlü bilgi, belge, delil ve ifadelerle desteklenerek bu incelemeler tamamlanacak. Bakanlığımızın incelemeleri vardı. Aynı zamanda biz de talep ettik bu incelemeyi" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]