Vali Büyük'ten Tıp Bayramı mesajı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Tüm sağlıkçıların, Tıp Bayramı\'nı tebrik eden Büyük, "Bilgi, beceri ve emeğiyle ilimizde insan sağlığına fedakârca hizmet eden, Değerli hekimlerin, hemşirelerin, hasta bakıcıların ve tüm sağlık çalışanlarının ve onları yetiştiren saygıdeğer hocaların “14 Mart Tıp Bayramı”nı tebrik ediyorum.

Günümüz dünyasında bireyin ve toplumun sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını karşılamak devletin öncelikli görevlerindedir. Çünkü sağlık hayat için temel şart ve Anayasal bir haktır. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dünyamızda, sağlık ve tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta doktorlarımız olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarımıza düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının çözümlenmesi bütün insanlığın en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik meslek önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak da kabul edilmektedir.

Ülkemizde ve ilimizde sağlık hizmetleri alanında önemli adımlar atılmış, vatandaşlarımız bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaya başlamışlardır. Bu hizmetlerin giderek daha da artacağına inanıyorum.

Bu duygularla, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın “Tıp Bayramı”nı kutluyor, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm Sakaryalılara saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]