Vali Büyük'ten 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında öğretmenlerin gerek Sakarya’da gerekse ülke genelinde sorumluluklarını sorunlarından üstün tutarak yeni nesiller yetiştirdiklerini söyledi.

Özellikle Türkiye gibi büyük genç nüfusa sahip olan bir ülkede eğitim, üzerinde durulması gereken ve en büyük önceliğin verilmesi gereken bir alan olduğunu söyleyen Vali Büyük, “Genç nüfusumuz hiç şüphe yoktur ki, başarılı bir gelecek için ciddi bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu güçlü potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesi ülkemizin hedeflediği seviyeye ulaşmasını da sağlayacaktır. Bu da tabi mutlu ve müreffeh güçlü bir Türkiye’dir. Türkiye bu anlayışla eğitime daima büyük önem vermekte ve nitelikli eğitimi sürekli gündeminde tutmaktadır. Eğitim fonksiyonlarını yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce öğretmenlerin gayretine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslektir. Bugün ne mutlu ki; ilimizin ve ülkemizin her köşesinde sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma anlayışıyla çalışan öğretmenlerimiz görevlerinin bilinci içinde evlatlarımızı yetiştirmekle meşguller. Bu kutsal mesleğin temsilcileri, değeri hiçbir maddiyatla ölçülemeyecek kadar büyük fedakârlığın timsalidirler. Öğretmenlik esasen bu ülkeye yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade etmektedir. Ayrıca şunu da vurgulamak isterim ki; yeni nesilleri, bu manada ülkenin geleceğini emanet ettiğimiz eğitimci ordumuzun varlığı milletimize daima güven vermektedir” dedi.

“Çocuk ve gençlerimizi; karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine bağlı, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, sorgulayan, özgür bireyler olarak yetiştiren sizlersiniz” diyen Vali Büyük mesajını şöyle tamamladı: “Sizler sıkıntılarla karşılaşsanız dahi, görev anlayışınızdan ve ideallerinizden taviz vermeden, büyük bir sevgi ve hizmet aşkıyla vazifenizi yapıyorsunuz. Sizleri gönülden tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, öğretmen ve eğitimcileri minnet ve şükranla anarken, bütün Öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluk diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]