Vali Büyük, "O iddialarla ilgili soruşturma başlattık"

Vali Büyük, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili alınacak tedbirleri anlattı.

30 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili dün Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’nın kararları bugün, Sakarya Valisi Mustafa Büyük başkanlığında yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Vali Büyük açıklamasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevaplandırdı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, İl Jandarma Komutanı Adnan Şimşiroğlu ve basın mensupları katıldı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Büyük, “Faaliyetler Seçim Kurumlarının belirlediği şekilde gerçekleşiyor. Onun dışındaki süreler de seçim büroları, seçime yönelik toplantılar, mitingler, diğer faaliyetler de bizim denetimimizde ve gözetimimizde sürdürülüyor. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız kendi hudutları içersinde çalışacaklar. İlçelerde Kaymakamlarımız mülki amir olarak üzerlerine düşen görevi gerçekleştirecekler. Seçim tarafsız bir ortamda kamuoyunun gözü önünde eşit şartlarda huzur ve sükun içinde gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa bizde elimizden geleni yapacağız” dedi.

Vali Büyük o iddiaları yanıtladı

AK Parti\'nin Karasu’da bir camide üye yapmasını da değerlendiren Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Camiler hiçbir siyasi partinin lehine ve aleyhine edemez. O iddialarla ilgili soruşturma başlattık. Camiler bizim ortak değerlerimizdir. Siyasi faaliyetler camiye giremez. Mikrofona geçip onların hakkında konuşamaz. Kamu görevlileri siyasi faaliyetlerde bulunamaz. Herhangi bir çalışmaya izin vermeyiz. Toplumumuz da bu konuda duyarlıdır. İzin vermedik vermeyeceğiz. Gerekli işlemler yapılıyor” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]