Vali Büyük Kaynarca'da incelemelerde bulundu

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kaynarca ilçesini ziyaret etti.

Vali Büyük’e ziyaret sırasında yolunu kesen bir köylü tarafından sezonun ilk lahanası hediye edildi.

Vali Büyük\'ün yolunu kesti

Vali Büyük, Kaynarca ziyareti kapsamında ilk olarak Müezzinler köyünde Orhan Gazi İlkokulu ile Şeyhtımarı Köyü Müşerref Sabri Köseoğlu İlk ve Ortaokulu’nu gezerek, okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin sorunlarını dinledi.
İlçedeki yatırımlar hakkında Kaymakam Huriye Küpeli Kan ve Belediye Başkanı Zeynur Özel’den bilgi alan Vali Büyük, okullardaki sorunların büyük ölçüde giderildiğini söyledi. Ziyaretin en dikkat çeken anı ise Şeyhtımarı köyünde bulunan Müşerref Sabri Köseoğlu İlkokul ve ortaokulu ziyareti dönüşünde bir köylü vatandaş tarafından Vali Mustafa Büyük’ün yolunun kesilmesi oldu. Araçtan inen Vali Büyük’e köylü vatandaş kendi tarlasından sezonun ilk lahanasını hediye etti. Köylüler Vali Büyük’e “Köyümüzü ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz” diyerek lahanayı teslim etti. Vali büyük köylü vatandaşlara hediyesi karşısında teşekkür ederek köyden ayrıldı.

OSB\'yi gezdi

Daha sonra 4 yıllık Fakülte binasını inceleyen Vali Büyük bina hakkında bilgi alarak binayı inceledi. Vali Büyük buradan Organize Sanayi Bölgesine giderek bölge hakkında bilgi aldı. OSB\'yi gezdikten sonra belediye tarafından yaptırılan kültür merkezini ziyaret eden Vali Büyük giriş katında dükkanların, alt ve üst katlarında ise kültürel faaliyetler için bölümlerin ayrılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu merkezlerle tarihteki eski çarşılarımız modernize edilmiş oluyor. Geçmişin bedesten denilen çarşılarının içinde her şey vardı. Canlı ve hareketliydi. Burada da öyle olmuş. Hayırlı uğurlu olsun, Belediye Başkanımızı tebrik ederim” diye konuştu.
Vali Büyük buradan Kaynarca Müftülüğü Yatılı Kız Öğrenci Kuran Kursuna geçti. Vali Büyük kursu gezerek öğrenciler ile sohbet etti. Mustafa Büyük’e burada Kaynarca’nın yöresel yemekleri olarak bilinen mancarlı pide ve dartılı keşkek ikram edildi.

Vali Büyük Kaynarca Belediyesi ve Kaynarca Kaymakamlığını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]