Vali Büyük, "Adapazarı-Karasu demiryolu hattı..."

Sakarya Nisan ayı İl Koordinasyon Toplantısı Vali Mustafa Büyük başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Koordinasyon Kurulu üyeleri, proje ve yatırım konularında Vali Mustafa Büyük’e bilgi verirken, Büyük toplantının çıkışında açıklamalarda bulundu. Sapanca Gölü’ndeki son durum hakkında konuşan Vali Büyük “Bakanlığımız konuyu çok ciddi takip ediyor. Bütün kurum ve kuruluşların bu konuda hassas olması ve su kullanımı konusunda tasarruflu olmamız lazım” dedi.

Karasu demiryolu ile ilgili konuşan Vali Büyük, “En büyük yatırımlardan biri Adapazarı-Karasu demiryolu hattıdır. Bunu bütünleştirecek olan da limandır. Zeminden kaynaklanan ve projenin maliyetinin artmasından dolayı bir aksama oldu. Tabi bir şekilde bu sorunun üstesinden gelip projenin hayata geçmesini arzu ediyoruz” dedi.

Son olarak zemin katların 2,40’dan 2,80’e çıkarılması konusunda açıklamalarda bulunan Büyük, “Depremi yaşamış bu şehir, kentsel dönüşüm için çeşitli fikirleri tartışıyor. Bu çalışmaların hepsi bilimsel bir tabana oturtulmak zorunda. Şimdiye kadar yapılanları da yok etmemelidir. Bunu mutlaka yerel yönetimler meclislerinde tartışmalılar. Aldıkları kararları sivil toplum örgütlerine açmalı, bizler de bu kararları inceleyip herhangi bir problem bulursak da itiraz da edebiliriz. Bunun tartışılmasında da fayda var. Bir karar noktasına gelmeden bir şey söylemem de mümkün değil ama disiplini de elden kaçırmamamız lazım” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]