Vali Büyük 2013 yılını değerlendirdi

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, suçu önleme bakımından güvenlik kamerasının silahtan daha etkili olduğunu söyledi. Silah edinme yerine güvenlik kamerası tavsiye eden Büyük “Ruhsata da gerek yok, çok daha ucuz. Sizin malınıza ve şahsınıza karşı suçun önlenmesinde silahtan daha fazla etkili.” dedi.

Geride bırakılan 2013 yılı asayiş olaylarını değerlendirmek için gazetecilerle Limapark Otel’de bir araya gelen Vali Büyük’ün toplantısına, Sakarya’ya yeni atanan Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Jandarma Komutanı A.Adnan Şimşiroğlu da katıldı. Büyük, 2012 yılında 6 bin 297, 2013 yılında ise 4 bin 783 olay meydana geldiğini ve olaylarda yüzde 24 azalma olduğunu belirtti. 2012 yılında olayların 48’i, 2013 yılında ise 57’si’nin aydınlatıldığını ifade eden Büyük, “Geçen yıl 2048 faili meçhul olay olmuş ve bir önceki yıla göre yüzde 37 azalış olmuştur. Emniyet, jandarma ve güvenlik birimlerimiz şehirde asayişin sağlanması için büyük gayret gösteriyor.” dedi.

"Suçlar ruhsatsız silahlarla işleniyor"

Sakarya’da silaha karşı bir merak olduğunu ifade eden Büyük, silaha olan talebin bu nedenle ülke ortalamasının üstünde olduğu bilgisini verdi. Yaptıkları incelemede, ruhsatlı silahla suç işlenme oranının çok düşük olduğunu dile getiren Büyük, “İşlenen suçlar genellikle ruhsatsız silahlarla işleniyor. İnsanların ruhsatlı silahları daha çok güvenlik maksadıyla, can güvenliği maksadıyla, rahat emme maksadıyla belki sevki merakla bulunduruyor. Geçen seneki silahla işlenen suçlarda sadece iki olayda ruhsatlı silahla suç işlenmiş. Bunun dışındakilerin tamamı ruhsatsız silahlarla işlenen suçlardır. Bunu bir tespit olarak söyledikten sonra silahlanmayı sevk, teşvik, arzu etmiyoruz.” diye konuştu.

"Güvenlik kamerası silahtan daha caydırıcı"


Büyük, bireysel silahlanma ile fazlaca elde edilecek bir güvenlik olmadığını vurgulayarak, silah edinme yerine suça caydırıcılık güvenlik kamerası bulundurulmasını tavsiye etti. Teknolojik gelişmelere uygun güvenliğin sağlanmasının silahtan daha etkili olduğunun altını çizen Büyük, şunları kaydetti: “Yani sizin işyerinizde bir silahınızın olmasından bir kayıtlı kamera olması çok daha etkili. Suç işlenmesinde caydırma açısından bakılırsa o kameranın suç işlenmesini önleme ihtimali, silahınızın önlemesinden ihtimalinden çok daha fazla. Hem o nedenle bir ruhsata da gerek yok, çok daha ucuz ve güvenli bir şekilde bir kamera, sizin malınıza ve şahsınıza yapacağı önleme açısından silahtan daha fazla etkili, caydırıcı. O nedenle biz bu konularda teknolojiden de yararlanarak güvenliğin sağlanması konusunda destekte bekliyoruz. Sadece güvenlik kuvvetlerinin alacağı tedbirlerle değil, insanların da bu noktada tedbir alması teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanması önemli. Bunu tavsiye ediyoruz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]