Vali Atak, Başarılı Öğretmenleri Ödüllendirdi

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerini valilik toplantı salonunda ağırlayarak, çeyrek altın ve kitap hediye etti.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri, Sakarya Valisi'ni ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, "İlimizi ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı temsil eden, gurur kaynağımız 139 öğrencilerimizi ödüllendirmiştik. Ama perde arkasında olan bu başarıyı sağlayan öğretmenlerimizi de ödüllendirmeyi istedik" dedi.

Eğitime öncelik verdiklerini ifade eden Vali Hüseyin Atak ise "İlimizdeki eğitim seviyesi ve kalitesinin artırılması için yoğun bir çalışma içine girdik. Sizlerden aldığımız güç ve destekle 2007-2008 eğitim-öğretim yılını çok daha fazla başarılı bir şekilde geçirdiğimize inanıyorum. Bunların sonucunu da OKS ve ÖSS'de alacağız. Biz hep öğretmenlerimize güvendiğimizi ifade ettik. Onlar bizim baştacımızdır. Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştiren, onları en iyi şekilde yarınlara hazırlayan mimarlardır" diye konuştu.
İldeki eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Atak, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'nin desteğini aldık. Bunlardan daha önemlisi hayırsever vatandaşlarımızın desteğini aldık. Bir sene içinde hayırseverlerin katkısı 9 milyon YTL'dir. Bu önemli bir rakamdır. Önümüzdeki günlerde yeni protokoller yaparak bunu 10 milyon YTL üzerine çıkaracağız Buradan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. 1999 depreminde çok sayıda eğitim kurumu zarar gördü. Bunları sayısı 66'dır. Bunlardan 40'ını kalıcı binaya kavuşturduk. Bu sene yaptığımız çalışmalarla, kalıcı binası olmayan okul sayısı 13'e düştü. 30 okulumuzun inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de 12 tane okulumuzun inşaatı başlayacak. Velilerin şikayetine neden olan geçici binalardaki eğitimi sonlandıracağız." Vali Atak'ın öğretmenlere çeyrek altın ve kitap hediye etmesinden sonra ziyaret sona erdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]