İkinci üniversite, vakıf olursa olacak!

Sakarya Yenigün Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'den sonra, Recep Uncuoğlu da ilimize 2. devlet üniversitesi yerine, vakıf üniversitesi kurulmasını önerdi. Yani, bir vakıf çıkarsa üniversite kurulabilir.

AK Parti Sakarya milletvekilleri Türkiye'nin birçok ilinde 2., hatta 3. devlet üniversitesi kurulurken, ilimize 2. devlet üniversitesi kurulması yerine umutlarını herhangi bir vakfın ilimizde üniversite kurmasına bağlamış durumdalar.

Devlet önemli

Oysa Sakarya için olmazsa olmaz olan, öğrenci kapasitesi 90 bine ulaşan Sakarya Üniversitesi'nin yükünü hafifletmek adına 2. bir devlet üniversitesinin kurulmasıdır.

Harekete geçmeli

AK Parti Sakarya milletvekilleri bu işi başaran illeri örnek alarak, ilimize 2. bir devlet üniversitesi kurulması için bir an önce harekete geçmeliler.

Parası basan

İlimize vakıf üniversitesi kurulması için AK PArti Sakarya milletvekillerinin aman-aman bir gayret göstermesine zaten gerek yok. İsteyen vakıf basar parayı anlaşır, Sakarya'ya kendi adını taşıyan vakıf üniversitesini kurar.

Paralı eğitim


İlimize 2. devlet üniversitesi kurulmasının en büyük nedenleri arasında ise vakıf üniversitelerinin paralı olması bulunuyor. Özel üniversiteler içinde vakıf üniversiteleri öğrenci başına astronomik ücretler alıyorlar. Oysa devlet üniversitesi öğrenciler için daha ideal durumda.

Kaynak: Sakarya Yenigün
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]