"Vakfımız mazlum insanlara iyilik götürmede birinci oldu"

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakıflarının dünya coğrafyasındaki mazlum ve mağdur insanlara iyilik götürmede 35 milyon dolarla birinci olduğunu söyledi. 

Bilgin, Adapazarı ilçesindeki restoranda düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı Şubeler ile Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Yeniden Yapılandırma Süreci Sakarya Bilgilendirme Toplantısı\'nda 40 yıl önce din hizmeti için kurulan vakfın iyilik hareketine dönüştüğünü anlattı.

Türkiye\'nin geçen yıl mazlum ve mağdurlara iyilik yardımında dünya birincisi olduğunu belirten Bilgin, "Vakfımız dünya coğrafyasındaki mazlum ve mağdur insanlara iyilik götürmede 35 milyon dolarla birinci olmuştur" dedi.

Bilgin, Türkiye ve dünyadaki şart ve imkanların 40 yılda değiştiğine işaret ederek, TDV\'nin bu değişimlere ayak uydurarak bugünlere geldiğini anımsattı. 

Vakfın misyon ve vizyonunu yeniden belirlediklerini aktaran Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Yeryüzünde iyiliği hakim kılmaya çalışan herkese ve her kuruma yardımcı olmak, yeryüzünde iyiliği hakim kılmak için çalışmak ve bu uğurda çalışan herkese destek olmak gibi bir vizyonu değiştirdik. Yeniden yapılanmamızla Allah\'a şükürler olsun, yedi kıtada 7 gün 24 saat insanlığa hizmet verecek seviyeye geldik.

Bu iyilik hareketini yaparken bir hedef ve ölçü koyduk. Dedik ki, \'Hz. Muhammed\'in ümmet şuuru neyse biz de o ümmet şuurunu ölçü kabul ettik ve yeryüzündeki Müslümanlara, İslam coğrafyasına bu şuur ve ölçüyle hizmet götürmeye gayret ediyoruz."

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu da Türkiye\'nin birçok yerinde bölge toplantılarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Vakfın hizmette 40. yılına girdiğine işaret eden Palakoğlu, "40. yıl vesilesiyle de bazı etkinlikleri yine sizlerle organize edeceğiz. TDV, 40. yılında hem ülkemizde hem de 7 kıtada 100\'ü aşkın ülkede yeryüzünde iyiliğin egemen olabilmesi için çalışıyor, bundan sonra da hizmetine devam edecek" diye konuştu. 

Palakoğlu, TDV Şubeler Koordinatörü Yavuz Kocamış ve KAGEM Müdürü Hicret Toprak, toplantıda yeniden yapılanma süreciyle ilgili sunum yaptı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]