Vahit Serbes, Sapanca Gölü'nde İncelemelerde Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Vahit Serbes, Sapanca Gölü'nde ağır metaller bulunduğunu ileri sürdü.

CHP İl Başkanı Vahit Serbes, Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'nde incelemelerde bulundu. Serbes, bölgeden aldıkları su numunelerinde göldeki kadmiyum oranının 0.0049 olduğunu belirterek, bunun engellenmesi gerektiğini kaydetti.

Serbes, CHP İl Örgütü olarak Sapanca Gölüyle ilgili olarak yaptıkları araştırma raporunu açıklayarak, "Kırkpınar beldesinde bir evden aldıkları su numunesini 06 Mayıs 2008 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Kocaeli İl Kontrol Laboratuarına gönderdik. Tahlil raporlarına göre, Sapanca gölünde kanserojen maddesi olan Kadmiyum oranının yüksek olduğu ortaya çıktı. Dünya Sağlık Teşkilatı'na göre içme suyunda kadmiyumun 0.005 mg/lt olması gerekirken bu oran Sapanca Gölü'nde 0.049'dur. Bununla birlikte göldeki suda kurşun krom gibi ağır metal oranları da artmıştır" dedi.

İnsan sağlığını tehdit eden ağır metaller konusunda bir an önce önlem alınmasını isteyen Serbes, "Kadmiyum ağır metal element olarak bilinmektedir. Ağır metal olduğu içinde vücuttan atılamaz. Kemiklerde kalsiyum yerine stoklanır. Kemik dokularında yenilenme sürecini yavaşlatır. Akciğer hastalıkları, prostat kanserine kansızlığa ve doku tahribine neden olur. Ve tüm bunlara neden olan unsur kadmiyum oranı göl suyunda artıyor. Bir an önce bununla ilgili olarak çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]