"Uzunçarşı projesi için Sakarya'ya gelecek"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi ile ilgili önemli görüşmelerde bulundu. Mimar Dr. Sinan Genim ile buluşan Toçoğlu, “Uzun Çarşı’da esnafımızla birlikte hareket ederek şehrimize müstesna bir güzellik katmayı hedefliyoruz. Sakarya için, şehrimiz için, Uzunçarşı için en güzel olana talibiz. Sinan Bey gelecek hafta içinde Sakarya’ya gelecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakaryaspor hazırlık kampını ziyaret ettiği Antalya’da önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Uzun Çarşı Yenileme Projesi’ni görüşmek üzere Mimar Dr. Sinan Genim ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Genim’e proje ile ilgili bilgiler verdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Toçoğlu, Uzun Çarşı’da esnafa rağmen hiçbir girişimin söz konusu olmayacağının altını çizdi.

Şehir kültürüne katkı

Toçoğlu şunları söyledi; “Çok değerli ilim adamı mimar Dr. Sinan Genim ile Uzun Çarşı Projesi için bir araya geldik. Kendisine Sakarya tarihinde çok önemli bir yer teşkil eden Uzun Çarşı hakkında bilgi verdim. Uzun Çarşı’da ne yapmak istediğimizi, buranın şehir kültürü açısından ne büyük önem arz ettiğini kendisiyle paylaştık. Dr. Sinan Genim, mimar kimliğinin yanında gerçek bir entelektüel. Altında imzası bulunan eserler ortada. Şehir tarihinde çok önemli yeri olan Uzunçarşı’da tahayyül ettiğimiz çalışma için Sinan Bey’den istifade etmek istiyoruz. Birçok önemli eserin restorasyonunda imzası bulunan Sayın Genim gelecek hafta inşallah projeyi yerinde inceleyecek. Sinan Bey Uzun Çarşı tarzı yerlerin restorasyonunun anlamı hususunda çok değerli bilgilerini bizimle paylaştı. Türkiye'nin bu alandaki en önemli isimlerinden olan Sinan Genim ile Sakarya’ya katkı sağlaması için görüşüyoruz.”

Türkiye’ye örnek bir dönüşüm

Uzun Çarşı’da Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir dönüşümü hayata geçireceklerini vuruglayan Toçoğlu; "Her zaman ifade ettiğimiz gibi; önemli olan bu çalışmayı esnafımızla birlikte yapabilmektir. Esnafımıza rağmen herhangi bir çalışma içerisinde olmak asla söz konusu değildir. Uzun Çarşı’da esnafımızla birlikte hareket ederek şehrimize müstesna bir güzellik katmayı hedefliyoruz. Sakarya için, şehrimiz için, Uzun Çarşı için en güzel olana talibiz.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]