Uzun Çarşı'nın 1. etabı ihaleye çıkıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde 1. etap yapım ihalesi 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Büyükşehir ve Adapazarı Belediyeleri ile bölge esnafının işbirliği ile başlatılan çalışmada; projelendirme süreci sonuçlanmış, kamulaştırma işlemleri de nihayete erdirilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından kısa süre önce yapım ihalesi müjdesi verilen dönüşüm projesinde ihalenin ardından ilk kazmanın vurulacağı da açıklanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hatırlanacağı üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı’da başlatılacak proje kapsamında bölge esnafı ile birkaç kez bir araya gelmiş, esnafın standartlarını yükseltecek çalışmanın merkezine bölgede ticaret yapan vatandaşlarımızı koymuşlardı. Hamdolsun biz de başkanımızdan aldığımız talimatlar kapsamında projenin bugüne kadarki tüm aşamalarında esnafımızla birlikte hareket ettik. Adapazarı Belediyemiz ile de önemli bir paydaş olarak çalıştık. Geldiğimiz noktada tarihi adadaki dönüşüm çalışmasının projesi hazırlandı. Kamulaştırma süreci yasal mevzuata bağlı olarak sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Artık 1. etabın yapım ihalesi aşamasındayız. Daha önce de açıklandığı üzere ihalemizi 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. Süreç nihayete erdiğinde de bölgeye ilk kazmayı vuracağız. Daha sonrasında etap etap Uzun Çarşı’daki dönüşümü hayata geçireceğiz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki Büyükşehir ek hizmet binasında saat 10.30’da gerçekleştirilecek ihale şehrimize hayırlı olsun” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]