Uzanların Eski Çiftliği İzci Eğitim Merkezi Oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulduktan sonra Çevre ve Orman Bakanlığı'na, ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'na devredilen Uzan ailesinin eski çiftliği, izci kampına dönüştürüldü. Bakımsızlık nedeniyle dökülen çiftlikte kamp yapan izci öğrenciler, çiftliği gezerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Uzan Ailesi'nin Sakarya'nın Pamukova ilçesindeki eski çiftliğini Gençlik ve İzcilik Eğitim Merkezi'ne dönüştürdü. Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı 'Pamukova Bakacak Gençlik ve İzcilik Eğitim Merkezi' olan çiftlikten ülke genelindeki okullarda izcilik ve benzeri sosyal faaliyetleri yapan öğrenciler ve gençler faydalanacak.

Merkeze ilk misafir olarak İstanbul'dan 200 öğrenciden oluşan izci grubu geldi. İzciler Cumhuriyetin 85. Yıl Dönümü nedeniyle çiftlikte 'Cumhuriyet Kampı' kurdu. Cuma gününe kadar kamp yapacak öğrenciler, çiftlikte misafirlere ait villaların bulunduğu alanda çadırlarını açtı. Çiftliği gezen öğrenciler birbirleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Diğer yandan çiftliğin bakımsızlıktan döküldüğü görüldü. Basın mensuplarının içeri alınmasına izin verilmediği çiftlikte, ağaçların devrildiği ve villaların camlarının kırıldığı gözlendi. Güvenlik kameralarının çalışmadığı çiftliği bekçi ve çoban köpekleri koruyor.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çiftlikte bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bakanlıktan ödenek talebinde bulunduklarını söyledi. Yazıcı, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından çiftliğin amacına uygun şekilde kullanılacağını bildirdi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]