Uzanların Eski Çiftiliğinde İzci Kampı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun İmar Bankası'na el koymasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Uzan Ailesi'nin Sakarya'nın Pamukova ilçesindeki çiftliği, izcilere ev sahipliği yaptı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, İmar Bankası'na el koymuş ve Sakarya'nın Pamukova ilçesi Bakacak köyünde 500 dönüm ormanlık alan içerisinde bulunan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'a ait çiftlik, izci ve gençlik kampı olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. Uzan Ailesi'nin tatillerini geçirdiği çiftlik, geçen hafta İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen 10 ile 17 yaş arasındaki 250 izciye ev sahipliği yaptı. Dün gece kampın son günü nedeniyle izci ateşi yakıldı. Şarkıların söylendiği oyunların oynandığı geceye, Milli Eğitim Bakanlığı Beden Eğitimi ve Spor İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz de katıldı. Kampla ilgili bilgi veren Toksöz, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı burası gibi 16 tane tesis olduğunu belirterek yıl boyunca sosyal sportif faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Burası Uzanlar'dan alındıktan sonra mahkeme aşaması geçirdiğini anlatan Toksöz, şöyle konuştu: "Halen devam ediyor. Ondan dolayı hukuksal sorunlar nedeniyle bir süre buraya faaliyet koymadık. Bu hukuksal sorunlar kalkmaya başlayınca eğitim çalışmalarımızın ilkine başladık. Bundan sonra mahalli faaliyetlerin dışında bakanlık olarak yetişkin izciler öğrenci kampları burada yapacağız. Çocuklarımızın doğal hayatla iç içe yaşayabilecekleri bir yer. Bizim için burasının önceki durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz burayı nasıl en güzel kullanabiliriz ona bakarız." 
İstanbul İzci Grubu Başkanı Fatih Deretaş ise, "Burasının kime ait olduğu bizi ilgilendirmez; bize kamp yeri olarak gösterdiler biz de geldik. İzci her yerde kamp yapar" diye konuştu. İzci çocuklar da kampın iyi geçtiğini ve çok eğlendiklerini söyledi. İstanbullu 250 izcinin 5 günlük kampı protokolün kamp ateşini yakması ve izcilerin ateş etrafında şarkılar söylemesiyle sona erdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]