Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları devam ediyor

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş; hedeflerinin, 100 bin genci uyuşturucu ve zararları konusunda bilgilendirmek, onlarda gereken bilincin oluşmasını sağlayarak, kendilerine uyuşturucu teklif edildiği takdirde kabul etmeyip reddeden bir bilgi ve şuura kavuşmasını sağlamak, bunun için gayret göstermek olduğunu bildirdi. 

Korucuk mevkisinde yer alan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ndeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) açılışında konuşan Coş, uyuşturucuyla mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. 

AMATEM\'in bağımlılık yapan maddelerle sorunu olan, kötü alışkanlıklara müptela olmuş kişilerin tedavisi ve rehabilitasyonu için faydalı işler yapacağını dile getiren Coş, uyuşturucu kullanan yeni bireylerin olmamasını istediklerini vurguladı.

Vali Coş, bunun için işin sunum şekliyle ilgilendiklerini kaydederek, "Uyuşturucu satılmaması, kolay elde edilir olmaması, uyuşturucu ticareti yapanlara fırsat ve meydan verilmemesi için güvenlik kuvvetlerimiz, görevlerini her geçen gün daha iyi yapmak suretiyle geleceğimizi tehlikeye atan kötü niyetli kimselere fırsat vermemek için başarılı çalışmalar ifa etmektedir." diye konuştu.

Uyuşturucuya talebin önlenmesi için çalışma yürüttüklerini aktaran Coş, uyuşturucuyla eylem planını hazırladıklarını, kurum ve kuruluşlara ileteceklerini bildirdi. 

Hüseyin Avni Coş, "Hedefimiz, 100 bin gencimizi uyuşturucu ve zararları konusunda bilgilendirmek, onlarda gereken bilincin oluşmasını sağlayarak, kendilerine uyuşturucu teklif edildiği takdirde kabul etmeyip reddeden bir bilgi ve şuura kavuşmasını sağlamak, bunun için gayret göstermektir." ifadesini kullandı.

Tüm tedbirlere rağmen tehlikeli alışkanlıklara müptela olan insanları rehabilite etmek, uyuşturucu illetinden kurtarmak için AMATEM\'in kurulduğuna işaret eden Coş, merkezin hayırlı olmasını diledi. 

AMATEM\'in açılışını gerçekleştiren Coş, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]