Uyuşturucuya karşı tiyatroyla mücadele veriyorlar

Adapazarı Belediyesi tarafından Uyuşturucuyla Mücadeleye dikkat çekmek amaçlı başlatılan “Çetin Ceviz” adlı tiyatro oyunu gösterimlerine okullar yoğun ilgi gösteriyor.

Adapazarı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla  başlatılan Uyuşturucuyla Mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimleri Orhangazi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve belediye meclis üyelerinin daha önce belediye meclisinde de gündeme getirdiği madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları tiyatroyla başladı. Adapazarı Belediyesi  şehrimiz de dahil tüm ülkenin  gün geçtikçe artan sorunu haline  gelen madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Orhangazi Kültür Merkezi’nde tiyatro düzenliyor.

Protokolden büyük ilgi

Psikologlar eşliğinde hazırlanarak  çocuklara erken yaşta madde bağımlılığın zararlarını anlatan “Çetin Çeviz” adlı oyun okullar tarafından büyük ilgi görüyor. Adapazarı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla başlatılan Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu  oyuncularının sahnelediği Çetin Ceviz”dalı oyunu Vali Yardımcısı Şakir Özdikici,Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı,Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Ailede büyük yıkım

Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı Nokta Tiyatro Oyuncuları’nın sahnelediği oyunda mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve ailenin bağımlılığa karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Babaannenin de bulunduğu mutlu bir aile yaşamını anlatan tiyatro oyununda aile hem sevinci hem üzüntüyü bir anda yaşıyor. Evin büyük oğlunun Amerika’da burs kazanmasıyla sevinen bir ailenin sevinci, küçük kızın eve ağlayarak gelmesiyle kısa sürüyor. Çok samimi bir arkadaşlarının madde bağımlılığından hayatını kaybetmesine üzülen kız, ailesine bu işe kendisinin de karıştığını itiraf ediyor. Evin küçük kızının itirafıyla adeta yıkılan aile vakit kaybetmeden kızlarının tedavisi için hemen doktora başvuruyor.

Vali\'den öğrencilere nasihat

Tiyatroyu izleyen Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, tiyatro oyunu sonrasında yaptığı konuşmada “Bugün bu tiyatrodan büyük bir ders çıkardığınızı biliyorum. Madde bağımlılığının zararlarını daha iyi anladınız.O yüzden böyle bir özentiniz mhiç olmasın.Şimdi siz izlediniz.İzlemeyenlere de gördüklerinizi duyduklarınızı siz anlatacaksınız.Ben başta Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’yi, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve tiyatroda emeği geçen herkesi kutluyorum.Çok başarıl ı hedefine ulaşacak bir proje olmuş.”dedi.

Dişli, "Sizin için buradayız"

Madde bağımlılığının ciddi bir konu olduğuna dikkat çeken Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Çocuklar bu çalışma çok ciddi bir çalışma.Valimiz, eğitimciler, başkanlar, öğretmenler tüm protokol sizin için buradalar konu hakkında seferber olmuş durumdalar. Umut ediyoruz ki, sizde bu fırsatı kaçırmayacaksınız.Konunun ciddiyetini tüm arkadaşlarınıza anlatacaksınız ”diye konuştu.Tiyatro gösterimi önümüzdeki 20 Ocak Salı günü Okul Müdürleri için sahnelenecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]