Uyuşturucu Zanlısı 19 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nce esrar, kokain ve uyuşturucu hap satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 19 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin geçen yıl ildeki esrar, kokain ve uyuşturucu hap satıcılarına yönelik başlattığı operasyonlar sürüyor. 10 Şubat'ta gerçekleştirilen son operasyonda gözaltına alınan M.K.(29), M.S.(22), H.B.(20), E.M.(22), A.U.(20), U.B.(24), B.P.(21), M.D.(20). Y.S.(20), M.A.(25), F.K.(27), A.K.(30), İ.Y.(28), E.S.(23), F.T.(27), O.Y(19), M.G.(19), Ö.Z.(20) ve N.S.(38) isimli şahıslar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi Mahkemeye Sevk Edildiler

Önceki gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilirken kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldıran zanlılar, bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Sakarya Adliyesi'ne getirildi. Suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri satmak, satışa arzetmek, aracılık etmek, satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçlarından adliyeye çıkarılan zanlılar cumhuriyet savcısındaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yakalanan şahıslardan Ö.Z.'nin ilde 5 aracın lastiklerini şişlemek suretiyle zarar verdiği, diğer şahısların hırsızlık, yankesicilik, gasp, adam öldürmek, yaralamak, parada sahtecilik, çocukların cinsel istismarı gibi suçlardan kayıtlarının olduğu tespit edildi.

Öte yandan geçen yıl yapılan operasyonlarda yakalanan M.Ş.(46), G.S.(32),A.T.(36) ve S.Y.(38) isimli şahıslar tutuklanmıştı. Operasyonlar kapsamında A.E.B.(28),V.K.(30),M.K.(36) ve E.S.(25) isimli şahısların firari olarak arandığı bildirildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]