"Uyuşturucu maddeler hayattan keyif aldırmaz"

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile İlçemiz Osman Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde uyuşturucu ile Mücadele semineri düzelendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ve Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Doktor Elif Arslan, uyuşturucu maddelerin zararlarından bahsedip, uyuşturucu madde kullanan kişilerin hayattan keyif almadıklarını ifade ettiler. Doktor Elif Arslan, bu gibi kişilerde dağınık bir görünüm ve yetersiz kişisel bakımlar meydana geldiğini ifade etti. Uyuşturucu madde bağımlısı olan kişilerin vücutlarında kızarmalar meydana geldiğini söyleyen Arslan, acının verdiği rahatsızlıkla hayattan keyif alamama gibi durumlar ortaya çıktığını belirtti.

Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ise öğrencilere arkadaş çevrelerine çok dikkat etmeleri konusunda uyardı. Kişiyi uyuşturucu maddeye başlatmada arkadaşlarının rol aldığını belirten Özdemir, öğrencilere arkadaş çevrelerini iyi analiz etmelerini ve şüpheli durumlarda 155 Polis Merkezinin aranmasını söyledi.

Yetkililer, bu gibi seminerlerin öğrencilerin uyuşturucuya talep konusunda engelleyici olduğunu belirtirken, uyuşturucu ile mücadelede bu gibi seminerlerin okulların bitimine kadar devam edeceğini ifade ettiler.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]