Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu Toplantısı

Sakarya Valiliği'nde, Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Vali Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, gençlik ve genel sağlığın korunmasının, devlete verilmiş temel görevlerden bir tanesi olduğunu belirtti. 

Coş, geleceğin teminatı olan gençlerin bedenen ve ruhen sağlıklı olarak yetiştirilmesinin milli bir vazife olduğunu vurgulayarak, "Bu milli vazifede çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri olarak hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu görevleri büyük bir aşkla, şevkle, heyecanla yerine getirmek için gayret ediyoruz" ifadesini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunu, 3 ana başlık altında ele aldıklarını aktaran Coş, "Bir tanesi arzın azaltılması, diğeri talebin azaltılması, diğeri de uyuşturucu madde hakkında bilgi verilmek suretiyle hedef kitlenin, gençlerin kesinlikle bu tehlikeli maddelerden uzak tutulması, teklif dahi edilse ret edilecek şuur seviyesine, bilinç düzeyine eriştirilmesi" şeklinde konuştu. 

Coş, uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılan çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda yakalanan uyuşturucu miktarında ve uyuşturucu satıcısı sayısında önemli oranda artışlar kaydedildiğini görüyoruz. Bunun yanında talebin azalması konusunda da yaygın bir şekilde il genelinde çalışmalarımız 24 saat esasına dayalı olarak hemşehrilerimizin desteğiyle sürdürülmektedir. Özellikle 155 ve 156 ihbar hatlarına intikal eden her türlü bilgi kayıt altına alınıp değerlendirilmektedir ve titizlikle ele alınan bu çalışmalar sonucunda bazılarında önemli olayların, suçların yakalanması ve narkotikle ilgili özellikle suçların ve suçluların kolluk kuvvetlerimizce el konulması ve adliyeye teslim edilmesi işlevleri başarıyla yürütülmektedir. Bundan ötürü Sakaryalı hemşehrilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]