Uyanık Gelin Sahtekar Çıktı

Taraklı ilçesinde nişan yapıldıktan sonra ziynet eşyaları birlikte ortadan kaybolduğu iddia edilen sahte gelin gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre olay, Taraklı ilçesi Hacıyakup köyü Bayır mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre köyde ikamet eden damat adayı A.D. (28) kasım ayında arkadaşı M.Ş.'nin tanıştıracağı kızla evlenmek üzere Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesine gitti. A.D. burada ismini Ü.O. olarak tanıtan kişi ile buluştu.

Ü.O. kendisiyle evlenmek isteyen kişinin Mersin ilinde yaşayan F.G. (25) olduğunu söyledi. Ü.O.'dan adresi alan A.D. Mersin'e giderek F.G. ile tanıştı. Tanışmanın ardından nişan yapmak üzere köye dönen A.D ve F.G.'nin aileleri arasında yapılan söz merasiminin ardından düğün hazırlıklarına başlandı.

Tekrar Para İstedi

Nişanda kendine takılan 3 adet bilezik, küpe, giyim eşyası, alyans ve bin TL parayı alan F.G., akrabaları ile düğün hazırlıkları için Mersin'e geri döndü. Bir daha geri dönmeyen F.G., damat tarafından değişik bahanelerle 4 bin TL daha istedi. Durumdan şüphelenen damat adayı A.D., gelin adayı F.G.'yi istediği 4 bin TL'yi vermek üzere Taraklı ilçesine çağırdı. Gelin F.G.'nin ailesinin istediği 4 bin TL'yi almak üzere Taraklı ilçesine gelmesinin ardından damat adayı A.D.'nin ailesi, jandarmaya başvurdu.
Dolandırıcı Gelin

Ailenin, durumu jandarmaya anlatması ve şikayetçi olmasının ardından gelin adayı F.G. Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. Savcının soruşturma başlatmasının ardından F.G. isimli kadın, "dolandırıcılık yapmak" suçlamasıyla jandarma tarafınan gözaltına alındı.

Jandarmada sorguya alınan F.G., sorgusunun ardından adliyeye gönderildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından savunması alınan F.G. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]