Üretilen 101 milyon ekmekten 6 milyonu çöpe gidiyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Toprak Mahsülleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen \'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası\'na tam destek veriyor.

Kampanya kapsamında, Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Toprak Mahsulleri Ofisi Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil’in de aralarında bulunduğu heyet Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

"Her gün 6 milyon ekmek çöpe atılarak israf ediliyor"

Ziyaret sırasında konu ile ilgili bilgi veren İbrahim Ağmil, “Ülkemizde günde 101 milyon ekmek üretimi yapılıyor. Bunun 95 milyon adedi tüketiliyor ve her gün 6 milyon ekmek çöpe atılarak israf ediliyor. Bu sayı yılda 2,1 milyar ekmeğe eşittir ve yıllık maliyeti de 1,546 milyar TL’dir. Eğer bu israfın önüne geçebilirsek, ülke ekonomisine katkısından dolayı bu parayla yılda 80 hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul ya da 500 km duble yol yapılabilir” dedi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Elmas, ekmek israfının arz ettiği önemin farkında olduklarını ve üniversite olarak yapılan bu tür çalışmalara her dönemde sonuna dek destek verileceğini belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]