Ünver, "Esnaf siftah yapmadan, kepenk kapatıyor"

Zirai Aletler Sanayi esnafını ziyaret eden MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, esnafların şikayetlerini ve sorunlarını dinleyerek, “Tarım, ticaret ve turizm hedefinde şehrimizin gelecek 50 yılını planlamak için görev istiyoruz. Çiftçi ürettiğinden kazanacak, şehir kazanacak, esnaf kazanacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, Adapazarı Belediye Başkan adayı Ahmet Tufan Demircioğlu’yla birlikte Zirai Aletler Sanayi sitesi esnafıyla bir araya geldi. Sanayi’de gün boyu yapılan ziyaretlerde esnaflara konuk olan Ünver ve Demircioğlu, bölgede yaşanan sıkıntıları dinleyerek çözüm önerilerini anlattılar. Yerel seçimin önemine değinen iki başkan adayı esnaftan destek istedi. Çalışmalarda ayrıca Adapazarı İlçe Başkanı İsmail Küçük ve belediye meclis üyeleri de yer aldı. Büyük bir ilgiyle karşılanan Ünver ve Demircioğlu, esnaflardan destek isterken özellikle esnafın aktardığı sorunların kesinlikle çözülebilecek sorunlar olduğunu söylediler. Esnaflar, “Önceden çiftçi sayesinde ayakta duran bir sanayimiz vardı. Hakikaten herkes kazanıyordu. Artık durum değişti. Yine de Allah’ımıza şükürler olsun ancak, burasının biraz ilgiye ihtiyacı var. Dükkânlarımıza tabela vergileri nedeniyle tabela bile asamaz duruma geldik” dedi.

Adaylara projelerini sordular


Esnaflar özellikle Ünver’e projelerini sorarken, Demircioğlu’na ise seçilmesi halinde kendilerini ihmal etmemelerini istedi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, “Esnaf ve sanatkarlarımıza çok büyük önem veriyoruz. Her yerde söylüyorum. Esnaflarımız kendi namına çalışan, istihdam sağlayan ve devletine vergi ödeyen insanlarımızdır. Esnafımızın desteklenmesi iktidarda olanların sorumluğundadır. Ama bakınız ki maalesef bir ticaret şehri olan Sakarya’mızda esnaflarımız siftah yapmadan kepenk kapatır hale geldi. Çiftçi üretemiyor ki kazansın, işçi evini zor geçindiriyor. Bu çark işte tıkandı ve dönem hale geldi. Birileri halen milli gelir şöyle, böyle zenginleştik anlatıyor. Biz biliyoruz ki vatandaşımız o lafları duyunca sinirleri tavan yapıyor” dedi.

"Çiftçi kazanacak, esnaf kazanacak"

Kentin gelişimi adına 3T çatısı altında projeler geliştirdiklerini anlatan Ünver, “Tarım, ticaret ve turizm hedefinde şehrimizin gelecek 50 yılını planlamak için görev istiyoruz. Tarım ve ticaret dediğimiz noktada işte Zirai Aletler sanayimiz bundan büyük oranda olumlu yönde etkilenecek. Çiftçi ürettiğinden kazanacak, şehir kazanacak, esnaf kazanacak. Tarım ve ticaret yıllardır bu şehrin temelini oluşturuyor. Biz bunu sağlamaya talibiz ve bunun için sizden yetki istiyoruz. Bir değişim bunun için şart. Eğer değişime gidilmez ise bu şehirde değişen hiçbir şey olmayacak” dedi. Esnafların çayını içen Ünver, uzun uzun bölge esnafıyla dertleşti. Ünver bir oto yıkama dükkanında ise araba yıkayan esnafın teklifini de geri çevirmeyerek bir aracı yıkadı. Gün boyu süren ziyaretlerin ardından Ünver ve Demircioğlu sanayiden ayrıldı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]