Unutulmaz Ayrılık

Sakarya'da, 17 Ağustos depreminde ailesini kaybeden emekli öğretmen Ertan Aydın, eşi ve çocuklarını unutamıyor. Tatile gittiğinden dolayı ölümden kurtulan Aydın, "Ben de kalsaydım, ben de ölecektim. Tatile giderken kızım, oğlum ve eşimin apartmanın camından bana bakışlarını hiç unutamıyorum" dedi.

Adapazarı Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Ertan Aydın (53), 1999 yılının Ağustos ayında kardeşiyle Bodrum'a tatile gittiği sırada Sakarya'da olan depremde evlerinin yıkılması sonucu eşi Gönül Aydın (43), oğlu Birkan Aydın (16), kızı Bircan Sevil Aydın'ı (12) kaybetti. O günü hiç unutamayan öğretmen Ertan Aydın, kızı ve çocuklarının acısıyla yanıyor. Depremden sonra Karasu ilçesine taşınan talihsiz öğretmen, acısını hafifletmek için evlenmeyi denemiş ancak başarılı
olamamış. Emeklilik günlerini yaşayan Ertan Aydın, depremin 9. yıldönümünde Serdivan Deprem Şehitliği'ne giderek eşi ve çocuklarının mezarını ziyaret etti. Eşi ve çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu kartonu asan acılı öğretmen, eşi ve çocuklarının mezarlarında diktiği ağaçları okşadıktan sonra kuruyan dalları, kirlenen taşları sildi. Oldukça duygulanan Aydın, her mezar taşının altına mum dikerek ailesini andı. O günü hiç unutamadığını ifade eden Ertan Aydın, şöyle konuştu: "Yalnızlık artık canıma tak etti. Eşim iyi bir öğretmen, iyi bir anne, çocuklarım da dünya tatlısı, çok başarılıydı. Onlar hiç aklımdan çıkmıyor. O günü her saniye tekrar tekrar yaşıyorum" dedi. Aydın, eşi ile çocuklarının iş ve kurs nedeniyle kendisiyle tatile gelemediğini belirterek, "Ben de kalsaydım, ben de ölecektim. Tatile giderken kızım, oğlum ve eşimin apartmanın camından bana bakışını hiç unutamıyorum" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]