Ünlü tarihçiden "Kösem Sultan" dizisine eleştiri

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Hürrem Sultan aşağılandı, yerle bir edildi, şimdi de Kösem Sultan aşağılanıyor. Farkında değil misiniz, aslında aşağılanan sizsiniz ve pirim veren de sizsiniz seyrederek” dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sakarya İl Müdürlüğünce 'Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Projesi' kapsamında gerçekleştirilen ve Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı 'Tarihe Yazılanlar’ isimli program, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı.

Söyleyişi programında öğrencileri televizyonda gördükleri her şeye inanmamaları konusunda uyaran Bahadıroğlu, "25 yılımız televizyon başında geçiyor, dikkate alın bu söylediklerimi. Ve tarihi dizileri de tarih zannetmekten vazgeçelim lütfen. Onlar eğlendirmek içindir, tarih eğlendirmek için değildir. Tarih, dünyada yaşayan milletlerin köklerini anlatmak içindir. Bahsedilen insanlar nineniz ve dedenizdir. Ama çizgi film veya dizi filmde gördükleriniz değildir” diye konuştu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'a eleştiri

Geçtiğimiz hafta başlayan ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan’ dizisiyle alakalı eleştirilerde bulunan Bahadıroğlu, “Aşağılanan kadındır, farkında değil misiniz? Hürrem Sultan aşağılandı, yerle bir edildi, şimdi Kösem Sultan aşağılanıyor. Farkında değil misiniz, aslında aşağılan sizsiniz ve pirimi veren de sizsiniz, seyrederek. Etmeyin, ederseniz Diriliş Ertuğrul’u seyredin, daha düzgün, daha dinamik” dedi.

Batı tarzı insan yetiştirmeye başlanılan günün üzerinden 150 yıl geçtiğini ifade eden Bahadıroğlu, “Tanzimat’tan ayarı alacaksınız. 150 senede batı tarzı insanı inşa ettik. Yani hayat savaştır diye düşünen insan inşa ettik. Yani altta kalanın canı çıksın diye düşünen insan inşa ettik. Bereket biraz da insanlaşmış insanlar bizi yönetmeye başladılar da Somali’ye kadar deprem oldu gidiyoruz, sel oldu gidiyoruz. Var olan imkanlarımızı öz kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Demek ki o damar tümüyle kurumadı” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Yavuz Bahadıroğlu, liseli hayranlarıyla fotoğraf çektirerek, kitap imzaladı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]