Ünlü profesör Victoria R. Holbrook Sakarya'ya geldi

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi bir ilke daha imza attı.

Dünyaca ünlü edebiyat profesörü Victoria R. Holbrook’u Sakarya’ya davet eden Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, Ofis Sanat Merkezi’nde ağırladıkları Holbrook’u Sakaryalı edebiyatseverlerle buluşturdu.

1952 doğumlu, Osmanlı Divan Şiiri üzerine sayısız araştırma yapmış ve dünyada kabul görmüş bir akademisyen olan Holbrook, Türkçe ve Farsça biliyor. Michiagan Üniversitesi, Ohio Üniversitesi gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde; ayrıca Bilkent’te ve hâlen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de çalışmalarını sürdüren Holbrook “Aşkın Okunmaz Kıyıları” isimli kitabının ismiyle aynı adlı söyleşiyi Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ercan Yılmaz yönetmenliğinde Sakarya Ofis Sanat Merkezinde gerçekleştirdi.

18. Yüzyılın en büyük şairi olarak, hatta son Divan şairi olarak kabul edilen Şeyh Galib üzerine yapılan konferansta Holbrook, Divan Şiiri’yle nasıl tanıştığını, Batı’da Osmanlı Divan Şiiri’nin nasıl anlaşıldığını, ne gibi araştırmaların ve çalışmaların yapıldığından bahsetti.

Söyleşiye Sakarya Üniversitesi’nden akademisyenler de katıldı. Holbrook samimi bir ortamda geçen konuşmasının ardından katılımcıların sorularına da yanıt verdi. Programın sonunda Ebru Sanatçısı Şükran Yılgın’ın, kendi eseri olan Ebru’yu Holbrook’a takdim etmesinin ardından program son buldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]