Ünlü hakemler Sapanca'daki seminerde üçüncü günü tamamladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Sakarya\'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen 2014-2015 Sezonu MHK Yaz Semineri\'nde üçüncü gün tamamlandı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen seminerin üçüncü gününün sabah saatlerinde üst klasman yardımcı hakemler, FIFA Fitness Testi\'nden geçti. Bu yeterlilik testinde üst klasman yardımcı hakemlertekrarlı ve yüksek şiddetli koşular yaptılar.

Üst klasman hakemler ile ilave yardımcı hakemlere UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ve TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin tarafından daha önceden girmiş oldukları video testlerin geri bildirimleri yapıldı. Ardından üst klasman hakemlere UEFA Fitness Eğitimcisi Prof. Dr. Werner Helsen tarafından; hakem antrenman ve testlerindeki yeni trendler ile antrenmanların kalitesi hakkında çeşitli bilgi ve yöntemler aktarıldı.

Öğleden sonra ise tüm katılımcı hakemlere; daha öncesinde girmiş oldukları çalışma gruplarında işledikleri konular ile ilgili UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ve TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin tarafından geri bildirimler yapıldı. Bu geri bildirimlerden sonra ise üst klasman hakemler ile ilave yardımcı hakemlere UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ve TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin tarafından bu yaz Brezilya\'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası\'nda yaşanan pozisyonlarla ilgili değerlendirmeler aktarılırken; üst klasman yardımcı hakemlere ise UEFA Yardımcı Hakem Eğitimcisi Giovanni Stevanato, kendilerine daha önce uygulanan video testler hakkında geri bildirim yaptı ve aynı zamanda da müsabaka esnasında yaşanan pozisyonlarda yer alma ve konsantrasyon konularında da çeşitli bilgiler verdi.

2014-2015 MHK Yaz Sezonu Semineri; 9 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]