Üniversiteliler, ortaokulun kütüphanesini yeniledi

Erenler ilçesindeki Mehmet Gölhan Ortaokulu’nun kütüphanesi, Koç Üniversitesi öğrencileri tarafından yenilendi. “Sesimi Duyan Var mı” derneği başkanı Ufuk Keleş ve Koç Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden bir araya gelen gönüllü 22 öğrenci, okulun kütüphanesini yenileyerek duvarlarını çocuklara yönelik figürle boyadılar.

“Benim size; çocukların bize ihtiyacı var” projesi kapsamında, Mehmet Gölhan Ortaokulu’nu ziyaret eden Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu, kütüphaneye 1500 kitap bağışladı. Anasınıfı için dergiler ve diğer öğrenciler için çeşitli kırtasiye malzemeleri getiren grup üyeleri, öğrenciler tarafından ilgi gördü. Ayrıca, kütüphanenin fiziksel olarak yenilenmesi için çalışma başlatan gurup üyeleri, sınıflara girerek öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler yaptı. Sınıflarına girdiklerinde karşılarında üniversitelileri gören öğrenciler, önce şaşırdılar ardından yapılan etkinlikle çok mutlu oldular.

Grup başkanı Ufuk Keleş, ‘Benim size; çocukların bize ihtiyacı var’ diyerek yola çıktığı sosyal projemde Türkiye\'nin birçok yerinde çocuklara katkı sağlamak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Mehmet Gölhan Ortaokulu’nun kütüphanesinin yenilenmesinin bunlardan sadece bir tanesi olduğunu anlatan Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgesel olarak üniversitelerden gönüllü gruplarla koordinasyon sağlayarak daha fazla ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyoruz. Bu projemde de genel koordinasyon sorumlusu Özge Saltan, Koç Üniversitesi Gönüllüleri Farkındalık Grubu ile yaptığı görüşme sonucunda Erenler Mehmet Gölhan Otaokulu’nda 20 kişilik bir kadro ile etkinliğimize destek sağlayarak bizleri mutlu etmiş ve etkinliğimizi güçlü kılmıştır.”

İki gruba ayrılan gönüllü öğrencilerin bir kısmı kütüphaneyi yenileme çalışmalarına devam ederken, diğer grup sınıflara girerek öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler yapıp oyunlar oynadı, kütüphaneyi süslemek için süsler hazırladı. Kütüphanenin hazırlanması esnasında, Mehmet Gölhan Ortaokulu öğrencileri heyecanla çalışmaları izledi.

Ekonomi bölümü öğrencisi Cansu Taş, Koç Üniversitesi Farkındalık Grubu olarak 22 öğrenciyle birlikte geldiklerini ifade ederek, kütüphane için yaptıkları çalışmaları anlattı. Bazı arkadaşlarının sınıflara girerek öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirten Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buraya gelmişken, öğrencileri tanımayı istedik. Onların da bizleri tanımalarını istedik. Daha önceki senelerde Şanlıurfa, Artvin, Kırşehir, Trabzon ve Hatay’a gittik. Şuana kadar yolculuğumuz hep uzun oldu. Çocuklarla daha uzun süre vakit geçirdik. Burası yakın olduğundan daha az vaktimiz oldu. Buna rağmen çocuklarla iyi anlaştık. Bizi çok sıcak karşıladılar, derslerine girdiğimizde çok sevindiler. Hatta beden eğitimi dersi olan bir sınıfa girdiğimizde, önce beden eğitimi yapamayacaklarına üzülmelerine rağmen, yaptırdığımız etkinliklerden sonra çok mutlu oldular. Gözlemlerimize göre öğrenciler, çok sıcakkanlı ve hocaları tarafından çok iyi yetiştirilmiş. Bu sayede onlarla güzel vakit geçirdik ve eğlenecek fırsat bulduk.”

Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ve Koç Üniversitesi Gönüllüleri Başkanı Murat Canpolat da, bu tür etkinliklere sürekli katılmaya çalıştığını, çocukların yüzlerindeki ifadeyi görmenin, üniversiteden gelen öğrencileri tanımış olmanın verdiği heyecanı gözlemlemenin garip bir duygu olduğunu söyledi. Sadece kitap getirmek için değil, başka insanlara da birazcık da olsa yardım edebilmek amacıyla geldiklerini belirten Canpolat, "Bu projenin asıl amaçlarından biri de bence bu” diye konuştu.

Çalışmanın sona ermesinin ardından Okul Müdürü Alim Uzun, grup üyelerine, kütüphanenin yenilenmesi için yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]