Üniversiteliler, Öğrencilere Gönüllü Velilik Yapacak

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlar Kulübü öğrencileri, "İlköğretimde Okuyan Bir Kardeşim Var" projesi kapsamında öğrencilere gönüllü velilik yapacak.

Hendek Kaymakamlığı, SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü'nde yürütülen proje kapsamında üniversite öğrencileri, sosyal, psikolojik boyutlarda sorun yaşayan ve bu sorunlarla ilgili olarak uygun kaynağa ulaşma konusunda eksiklikleri olan ilköğretim çağındaki öğrencilere destek olacak.

Uygulama sürecinde ilköğretim öğrencilerine akademik, sosyal ve psikolojik boyutlarda destek verebilecek destek birimleri oluşturulacak. Üniversite öğrencileri, ilköğretim öğrencilerine matematik, Türkçe (okuma-yazma), hayat bilgisi, psikolojik danışma, eğitsel oyunlar ile destek vererek öğrencilerin daha iyi eğitim almasını sağlanacak. Projenin ilk ayağında 200 üniversite öğrencisi 200 öğrenciye gönüllü velilik yapacak.

Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Vahdettin Sevinç, projenin kendileri açısından olumlu olacağını düşündüklerini söyledi. Üniversiteler ve fakültelerin bulundukları yerde doğrudan halka ve çevresindeki insanlara hizmet vermesinin amaçları arasında olduğunu kaydeden Sevinç, "Bizler de öğretmen yetiştiren bir fakülte olduğumuz için, öncelikle ilçe halkına ve çevremize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Fakültemiz dibine ışık veren bir kurum olduğunu düşünüyorum. Bizler bu projeyi yürütürken maddi bir beklentimiz asla olmadı.Bizlerin maddi beklentinin dışında daha çok manevi hazzı duymak için çalışıyoruz. Böyle güzel projeleri hayata geçirerek ilçemize faydalı olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Hendek Eğitim Fakültesi öğrencisi Ahmet Kadrancıoğlu, öğrencilere sağlayacakları desteğin öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemelerinin yanında içinde bulundukları toplumun bir üyesi olarak hissetmelerine katkıda bulunacağını ifade etti.

İlköğretim düzeyinde olan akademik, sosyal ve psikolojik boyutlarda sorun yaşayan öğrencilerin uygun kaynaktan işlevsel yardım almalarının çok önemli olduğunu kaydeden Kadrancıoğlu, şöyle konuştu: "Bu çocuklara bu düzeyde yapılacak böyle bir yardım öğrencilerin sosyal yaşamı riske edebilecek davranışlara sahip olmasını engelleyebilmesi açısından önemlidir. Bu çocuklara verilecek yardım hem onlar için hem de aileleri için yalnız olmadıkları mesajını vermesi açısından önemlidir. Eğitim Fakültesi öğrencilerini mesleki yaşamları boyunca karşılaşma ihtimali çok yüksek olan bu tür problemlerle baş etme konusunda bilgi beceri ve tutum kazanmalarına yapacağı katkı açısından da çok önemlidir. Proje aynı, zamanda bireylere farlılıklarla birlikte yaşama kültürü oluşturma açısından da önem taşıyor."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]