Üniversiteler 3+1 Eğitim Modeli'ni örnek alıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden bir grup akademisyen, Sakarya Üniversitesi’nin uygulamaya koyduğu bir dönem işletmelerde eğitim modelini inceledi.

Sakarya Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulları öğrencilerinin alanlarıyla ilgili bir dönem uygulamalı eğitim gördüğü sistem, Türkiye’nin farklı üniversiteleri tarafından örnek alınmaya devam ediyor. Muğla Meslek Yüksek Okulu’nda ilk aşamada 2 programda uygulanması planlanan çalışma amacıyla bir ziyaret gerçekleştiren akademisyenler, projenin başında bulunan Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’la görüştüler. Daha sonra Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda sunum eşliğinde bilgilendirilen akademisyenler, projeyi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ve Elektrik Programlarında hayata geçirmeyi arzu ettiklerini belirterek Sakarya Üniversitesi’nin desteğinden dolayı teşekkür ettiler.

Sanayi ve işletmelerin nitelikli insan gücü ihtiyacına yönelik olarak geliştirilen proje de öğrenciler, 16 haftalık tam zamanlı eğitimlerini tamamlayarak mezun olabiliyorlar. İşletmeler talep ettikleri öğrencileri Sakarya Üniversitesi’nin sitesinden belirleyebiliyorlar.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]