Üniversite ve iş dünyası “+1"i değerlendirdi

Sakarya Üniversitesi’nin uygulama becerisine sahip nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı “+1” eğitim modeli üniversite ve iş dünyası tarafından değerlendirildi.

Sakarya Üniversitesi meslek yüksekokullarında geçen yıl hayata geçen bir dönem işletmelerde tam zamanlı eğitim modeli fakültelere taşınarak kapsamı genişletildi. Üniversite’nin iş dünyasıyla gerçekleştirdiği yoğun toplantıların ardından önce meslek yüksekokullarında daha sonra da Teknoloji Fakültesi’nde başarıyla uygulanan eğitim modelinde gelinen nokta bir toplantıyla masaya yatırıldı.

Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık KOSGEB, İŞKUR, MARKA, TEKNOKENT, SGK ve Bilim Sanayi ve Ticaret İl müdürleri katılarak “3+1” ve “7+1” Eğitim Modelleri ile ortaya çıkan üniversite - işdünyası işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımları değerlendirdiler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel bu birlikteliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında ortak toplantıların düzenli yapılacak somut projelere dönüştürülmesiyle sistemin daha da etkinleşeceğine dikkat çekti. MEYOK Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da gelinen noktanın birçok üniversite için örnek teşkil ettiğini kaydederek “artık öğrencinin işletmelerle buluşması işlemi tamam, sıra akademisyenleri işletmelerle buluşturarak ortak projeler yapmaya geldi” dedi.

Kurum müdürlerinin de son derece olumlu yaklaştığı toplantıda; gelişme potansiyeline sahip işletmelere ortak ziyaretler düzenlenerek hem uygulamanın artırılması hem de işletmelerin yararlanacağı kaynaklar konularında bilgilendirilmelerin yapılması planlandı. Ayrıca; nitelikli iş gücünün kısa sürede oluşturulması için işletmelerle koordineli sertifikalı kurs programlarının yapılması, uzun vadede ise ilgili bölümlerin Meslek Yüksekokulları bünyesinde açılmasının sağlanması kararlaştırıldı.

Öğretim elemanlarının bilgi ve tecrübesinden sanayi sektörlerinin yararlanmasının önemine vurgu yapılan toplantıda, iş dünyası ile akademik personelin kaynaşmasının sinerji oluşturacağı ve bunun işbirliğini daha da geliştireceğinin vurgulandığı toplantı bu birlikteliğin periyodik olarak yapılması kararı ile sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]