Üniversite öğrencileri diyaliz hastalarına hayat verdi

Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen proje kapsamında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz hastaları  Arifiye\'deki il ormanında buluştu.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz hastaları, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen proje aracılığı ile Arifiye\'deki il ormanında buluştu.

Hemodiyalize giren hastalara moral

Gerçekleşen organizasyonda canlı müzik ve palyaçolarda bulunurken konuyla ilgili olarak açıklama yapan Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış, “Bugünkü etkinlik Sakarya Üniversite Rektörlüğü ve Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerin bir araya gelerek hazırladığı bir toplumla çalışma etkinliği. Bu etkinlik kapsamında bugün hemodiyalize giren, haftanın üç günü 4’er saat makinenin olumsuz etkilerinden şikayet duyan ve uzun yıllar hemodiyaliz tedavisi görmek zorunda kalan hastalarımıza, hasta yakınlarımıza, ailelerimize ve sağlık personelimize bir arada olma ve kaynaşma olan bir günü kutluyoruz” dedi.

Organ nakli

Hemodiyaliz hastası Aydın Özkan bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Öncelikle bu güzel organizasyona katıldığınız için siz basın mensuplarına da teşekkür ederim. Bugün burada çok güzel bir organizasyon var, herkesin duyması gereken ve herkese örnek olacak güzel bir organizasyondayız. Burada gerçekten Sakarya Üniversitesi öğrencilerine ve tüm yöneticilere teşekkür ederim. Bugün burada diyaliz hastaları olarak gerçekten çok güzel bir gün yaşıyoruz, bizi yaşatmak için varlığımızı belirtmek için çok güzel bir organizasyon yaptılar. Bu güzel organizasyonların artmasını diliyorum ve herkesin organ nakline yönelmesini bağış yapmasını istiyorum. Onlar bağış yaptıklarında bizler gerçekten var olmaya yaşamaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

SAÜ Sosyal Hizmetler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Emine Sarıca, “Koordinatörümüz Doç. Dr. Zafer Danış’ın öncülüğü ve Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği eşliğinde biz bir organizasyon düzenledik. Bu organizasyon hastanelerdeki diyaliz hastalarının en azından bir gününün farklı geçmesi için bir çalışma yaptık. Tüm Sakarya bize destek verdi” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]