Uncuoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi

Sakarya’daki yerel radyoların ortak yayınına katılan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Cumhurbaşkanı adayı diye ortaya çıkarılan bu isim İstiklal Marşını bilmiyor, bu kabul edilemez” dedi.

10 Ağustos’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu, CHP-MHP ortak çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun dikta edilen bir isim olduğuna dikkat çekti. İhsanoğlu’nun tabanda karşılık bulmadığını da sözlerine ekledi.

Uncuoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Milletimiz için bu kadar çalışan bir ismin Cumhurbaşkanı olması tabii ki haktır. CHP ve MHP Cumhurbaşkanlığı makamını temsil makamı haline getirdiler. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde Cumhurbaşkanlığını konu mankenliği gibi görmek doğru bir yaklaşım değildir. İnanıyoruz ki, bugün CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkan ismi bu iki partimiz belirlemedi. Sanki birlikte belirlemiş gibi sunulmasına asla aldanılmamalı. 5 parti bir araya geliyor bu aday bizim adayımız diyor. Ancak ortaya koydukları performans AK Parti’nin çeyreği dahi etmemektedir.”

Siyasi partilerin tabanının Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermediğini belirten Uncuoğlu, “Ekmeleddin İhsanoğlu ismi kamuoyuyla paylaşılmadan önce, CHP ya da MHP milletvekillerinden birinin dahi bu ismi önerdiğini, bildiğini, düşündüğünü zannetmiyoruz. Onların dahi haberi yoktu. Onlar için de bu isim sürpriz oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına başka güçlerin dikta ettiği bir ismi önermek kabul edilemez. Milletimizin hissiyatına uygun bir aday olmadığı zaten ortaya koyduğu gaflarla ortaya çıkmaktadır. Kendi milli marşının dörtlüğünü bilemeyecek bir adaydan bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı diye ortaya çıkarılan bu isim İstiklal Marşını bilmiyor. Bu kabul edilemez. İşte bu yüzden siyasi partilerin tabanı da bu adaya destek vermiyorlar, çalışmıyorlar. Sosyal medya oyunlarıyla seçim kampanyası yürütülmez. Millet kendisi için çalışan ile çalışmayanı ayırt edebiliyor” şeklinde konuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]