Uncuoğlu, Bülbül'ü sert bir dille eleştirdi

AK Parti Hendek İlçe Danışma Meclisi yapıldı.

Hendek Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı, ilçe gençlik ve kadın kollarının ve ana kademenin bir aylık sunumları ile devam etti. Mahalle Temsilcileri adına Martinler Köyü temsilcisi Muhterem Cingöz’ün konuşması sonrasında Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin belediye hizmetlerine değindi.

Danışma Meclisi\'nin son konuşmasını İl Başkanı Recep Uncuoğlu gerçekleştirdi. Konuşmasının ilk bölümünde gündemdeki çalışmalardan, yerel seçimlere yönelik çalışmalardan ve üye durumlarından bahseden Uncuoğlu, “Türkiye genelinde ve Sakarya’da önemli gelişmeler ve süreçler yaşanıyor. Yeni Anayasa çalışmaları, Partimizin kuruluşundan bugüne kararlı bir şekilde sonlandırmaya çalışarak ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ çerçevesinde sürdürülen çözüm süreci çalışmaları, yerel seçimler hepimizin gündeminde. Bizlerin öncelikli işi, teşkilatları dik tutmaktır, böylelikle mensubu olduğumuz iktidar partisinin yaptıklarını, projelerini doğru biçimde halka aktarıp, üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getirebiliriz. 365 gün görevinin başında olan teşkilat birimlerimiz var. İnsanıyla, sandığıyla sürekli irtibat halinde olan görevlilerimiz var. Çok yakında ilçelerimizde Seçim Koordinasyon Merkezlerimiz kurulacak ve eğitimlerimiz başlayacak. 1 Haziran’da ilimizde, Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığında Düzce ve Bilecik illerini de kapsayacak Bölge Toplantısı gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte üye faaliyetlerimiz de durmadan devam ediyor. Türkiye genelinde %25’e ulaşmayı hedeflediğimiz üye oranımız var ve bu doğrultuda Sakarya’da %20.5’e ulaşmış durumdayız. 636 bin seçmenin 125 bini AK Parti üyesi. Bu da teşkilatımızın faaliyetlerinin düzenli ve sürekli olduğunun en önemli göstergesidir. Hepimiz bu davanın gönüllü neferleriyiz. İşte bu yüzden sokaktaki meseleleri ve milletimizin hassasiyetlerini en iyi biz biliyoruz.” dedi.

"Sorun silahla değil, vicdanla çözülür"


Konuşmasının ikinci bölümünde, ülkeyi kaosa sürükleyen her türlü sorunun üzerine cesaretle gittiklerini belirten Uncuoğlu, “AK Parti olarak kendimize yakışanı yapmaya, milletimize verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Milletin iradesi egemen olsun, hizmet üretilsin diye 11 yıldır her türlü tuzağa karşı dik bir duruş sergiledik. Bugün, hamdolsun, bir oyun bile hesabını verebilecek bir iktidar var. Biz de bilirdik; sadece ekonomiyi düzeltelim, sadece dezavantajlı grupların hakları ve imkanlarını düşünelim, sadece şehirleşmeyi düzeltelim demeyi ama biz bütün bunlarla birlikte, bu milleti daha önce kaosa sürüklemiş, sistemi işleyemez duruma getirmiş meseleleri de çözmek için çabalıyoruz. Biliyoruz ki teröristi yok etmekle bu sorun çözülmeyecek; vicdanlarımızı aklımızla birleştirmemiz, kültür ve inancımıza uygun biçimde barışıp helalleşmemiz gerek. Milletin içine sokulmuş nifak ve inkar politikaları yüzünden de otuz yıldır kan döküldü, milyarlarca dolar ziyan oldu, insanımız acı çekti. Bir zamanlar ‘Kürt halkı vardır’ diyen 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılıyordu. Koalisyonlar yüzünden milyar dolarlar kaybettik. Cumhurbaşkanını seçemeyen, seçtirtmeyen meclisler yüzünden sistem işleyemez duruma gelmişti. Siyasete inancımız  kalmamıştı. AK Parti bugün, gücünü ve iradesini kullanarak bu meseleleri halletmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

"Genel başkanlarına ve darbe heveslilerine sormalılar"

Konuşmasının son bölümünde Sakarya’da yapılan Akil İnsanlar toplantısına değinen Uncuoğlu, toplantıya katılan MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ü eleştirdi. Uncuoğlu, “Geçtiğimiz gün Sakarya’da Akil İnsanlar toplantısı yapıldı. Birçok STK Başkan ve üyeleri de vardı. Bu toplantıda gördük ki süreci doğru okuyup algılayanlar da var, aklında soruları olanlar da var. Bunun yanında, bu toplantıda,  Akil insanlar heyeti, ‘Biz sizi dinlemeye, sosyal bir envanter oluşturmaya’ geldik dediğinde, ‘terörün kökü kazınmalıdır’dan başka çözüm önerisi olmayıp milletin aklını karıştırmaya çalışanlar da var. MHP İl Başkanı Bülbül, diyor ki ‘bize teknik hususları açıklayın, teknik hususlara açıklık getirmeyecekseniz niye geldiniz.’ Kendisine hatırlatmak isteriz ki, bu işlerin teknik olarak nasıl yürütüldüğünü bilsinler, bu sürece dahil olsunlar diye defalarca kapılarını çaldık, gelin bu işin mutfağında siz de olun, devletin bütün unsurlarını da harekete geçirerek bu sorunu birlikte çözelim dedik, ‘sizinle konuşacak bir şeyimiz yok’ dediler. Çözüme katkı sağlamak bir yana, bu soruna dair konuşacak konusu, görüşü olmayanların çözüme dair en küçük gayreti olmayanların, bugün teknik açıklama istemeye, bilmiyorsanız gelmeyin demeye hakkı yoktur.  Siz illa teknik açıklamalar istiyorsanız, sürecin hiçbir yerinde  olmamakta ısrar eden Genel Başkanınız Devlet Bahçeli’ye sormalısınız.  Sayın Bülbül toplantıda ayrıca, 30 yıldır devam eden süreçten de bahsetti ve ‘otuz yıldır terör devam ediyor diyorsunuz, bunun 11 yılı sizin iktidarınız dönemindeydi. Ondan önceki süreçte de şu anda AK Parti yönetiminde olan insanlar, o dönemde de yönetim içinde değil miydi, o halde bu iş sizin döneminizde olmuştur’ dedi. Kendisine sormak lazım, bu nasıl bir kafa karışıklığı ve mantık hatasıdır?  2007 yılına kadar darbe planları yapılıyordu bu ülkede, 3 yıl öncesine kadar vesayet anlayışının en acımasız örneklerine sahne oldu, iktidar partisi kapatılmaya çalışıldı. Bütün o soruları, söz konusu süreçte görev alanlara değil, en başından beri bu ülkenin her kurumuna o vesayet anlayışını yerleştirmeye çalışan, terör sayesinde siyasete şekil vermeye çalışan yaratılan korku ve evhamlar sayesinde kendi varlığını sürdüren millet iradesi tecelli etmesin diye uğraşan darbe heveslilerine, cunta heveslilerine, bürokratik elitlere sormalıdır. Ama onlara sorma cesaretiniz olmadığı için, maalesef onlarla aynı safta yer aldınız  bu sorunun bu hale gelmesine sebep oldunuz ve hiçbir zaman da çözme iradesine sahip olmadınız görmezden geldiniz” dedi.

"Üzücü ve vahim bir acziyet içerisinde"


AK Parti Sakarya İl Başkanı Uncuoğlu, ‘MHP İl Başkanı\'nın şeytana ruhunu satanlar’ cümlesine de değindi. Uncuoğlu, “Memleketin en önemli meselesine, acılara, kan dökülmesine, teröre asker sivil polis çoluk çocuk kurban verilmesine, bu milletin özünde inancında olmadığı halde fitneyle karartılan zihinlerin gönüllerin aydınlanması için çözüm arayanlara şeytana ruhunu satanlar demek, bırakın siyaseti, kişisel olarak nasıl bir ruh halini bir vicdanı yansıtmaktadır, anlaşılır izah edilebilir hiç bir yanı yoktur. MHP İl Başkanı\'nın bu sözünü tanımlayacak kelime bulamıyor esefle kendilerini kınıyorum. Siyaset adına böylesine tacizkar tutumlarını çok üzücü vahim bir acziyet olarak değerlendiriyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]