Ümmet'in renkleri Sakarya'da buluşuyor

Dünyanın dört bir yanında bulunan Mahmud Efendi medreselerinde eğitim gören talebeler Sakarya’da buluşuyor.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) önderliğinde Burkina Faso, Etiyopya, Gana, Mali, Gine, Senegal, Somali, Pakistan, Kırgızistan ve Sırbistan’da öğrenim gören öğrenciler ‘Sakarya Buluşması ve İcazet’ programında bir araya gelecek. Programda, yurt dışında Mahmud Efendi medreselerinde yetişip hafızlıklarını tamamlayan kardeşlerimizin Sakarya’da 15 Mayıs Perşembe günü saat 20:30’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek İcazet Programında buluşacak.  

Toplam 40 hafız


Yurt dışından katılacak olan hafızların Türkiye’nin toplamda 15 ilinde yapılacak olan seri programların ilki 15 Mayıs’ta Sakarya’dan start alacak. Sakarya’daki programa ise 40 hafızın katılacağı ve ayrıca İsmail Ağa Cemaatinin de önde gelen hocalarının da programa katılması bekleniyor.

Hazırlıklar başladı

Adapazarı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirecek olan programın hazırlıkları start aldı. Toplamda 5 bin kişinin katılması beklenen salona bayanlar için ayrı bir bölüm oluşturuluyor. Ayrıca Sakarya protokolünün de programa ilgi göstermesi bekleniyor. Öte yandan Kapalı Spor Salonu süslenerek, geceye hazırlanılırken, teknik olarak da profesyonel sistemler kurulacak. Programın tanıtımları ise şimdiden başladı. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]