UMEM projelerinde 241 eğitim gerçekleştirildi

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje kapsamındaki Meslek Liseleri Müdürlerinden oluşan UMEM Kurs Yönetimi geçtiğimiz günlerde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında 2013 yılı çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Toplantıya, SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın, Sakarya İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Emrullah Akçayır, İl Milli Eğitimi Müdürü Alaattin Dişli ve okul müdürleri iştirak etti.

Toplantı sonrası değerlendirme yapan UMEM Kurs Yönetimi Üyeleri UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) Projesi kapsamında 2013 yılında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi vererek yıl içinde toplam 241 mesleki eğitim projesi gerçekleştirildiğini belirttiler. Proje kapsamında ayrıca 4 bin 246 katılımcı yararlanarak, 2 bin 129 katılımcının da işbaşı eğitim programlarından istifade etmesi sağlandığı ifade edildi.

Yapılan değerlendirmede mesleki teknik eğitiminin önemine vurgu yapılarak ilimiz sanayisinin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için yaklaşık 6 milyon 260 bin TL harcandığı bildirildi. Ayrıca yapılan projelerle istihdamın artırılmasına destek verilmesinin yanında, istihdamın korunmasının da hedeflendiği, işsizlikle mücadelede en iyi referansın meslek olduğu gerçeğinden hareketle en çok UMEM projesi uygulayan İl olduğu ifade edildi.

Projede amaç, istihdama destek sağlamak

Kurs Yönetimi Başkanı SATSO Genel Sekteri Uğur Tın yaptığı açıklamada, “UMEM Projesi; İşgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve iş bulma güçlüğü içerisinde bulunan işsizlerin, meslek edindirme kurslarıyla desteklenerek işgücü piyasasına kazandırılması amacıyla geliştirilmiştir. Proje, meslek edinme seferberliği ile istihdama destek sağlama amacıyla konulmuştur” dedi.

Tın ayrıca, projeye verdiği destek ve istihdamın her alanındaki faaliyetleri nedeniyle Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teşekkürlerini belirterek çalışmaların 2014 yılında da artarak devam edeceğini, ilimize gelen yatırımcıyı ve vasıfsız işgücünü meslek edinme projeleriyle desteklenme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Diğer taraftan, ilimizde 6 UMEM proje okulu mevcut, işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücü, gerek proje okullarında, gerekse meslek lisesi öğretmenlerinin nezaretinde firmalarda gerçekleştirilen eğitimlerle karşılanmaktadır. Firmalardan eğitici ücreti alınmamakla birlikte, programa katılan kursiyerlere de 20 ila 25 TL kursiyer ücreti ödenmekte, kursu bitirenlere Milli Eğitim onaylı meslek sertifikası da verilmektedir. Projeden istifade etmek isteyen işverenlerin SATSO’ya müracaatları beklenmektedir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]