Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi (1st International Congress of Tourism and Management Reserches) 9-11 Mayıs tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Azerbaycan Devlet İktisat ve İtalya Della Calabria üniversitelerinin de destek verdiği Kongreye Türkiye’nin önemli turizm fakülteleri ve turizm bölümlerinden çok sayıda dekan, bölüm başkanı ve akademisyen katıldı.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nün de düzenleyiciler arasında olduğu Kongrede, Balıkesir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Çakıcı, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan, Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nden Dekan Prof. Dr. Asiman Guliyev, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Batman, Doç. Dr. Mehmet Sarıışık, Doç. Dr. Oğuz Türkay, Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Zengin, Yrd. Doç. Dr. Şevki Ulama katılımcılar arasında yer aldı.

Kongrede, turizm ile ilgili önemli konularda 59 bildiri sunuldu. Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde bildirilerin sunulduğu Kongrede, turizm işletmelerinin yönetimi, turizm işletmelerinde örgütsel davranış, turizm pazarlaması, turizm eğitimi, turizmin ekonomik etkileri, global gelişmelerin turizme etkileri ve turistik ürün çeşitlendirmesi konuları ele alındı.

Kongrede ayrıca ‘Uluslararası Turizm ve Yönetim Araştırmaları Kongresi’nin ikincisinin 24-26 Nisan 2015’te yapılmasına karar verildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]