Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları\'nın yarın başlayacağını belirterek, şairlerle buluşmak isteyen şiir severleri ilçeye beklediklerini söyledi.

Azcan, 14 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen\'in himayesinde başlanan etkinliğin, kaymakamlık, valilik ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle sürdürüldüğünü anlattı.

"Şiir gibi bir ilçede, şiir tadında gece geçirmek, güzel paylaşımda bulunmak isteyen, şairlerle buluşmak isteyen bütün şiir severleri ilçemize bekliyoruz" diyen Azcan, şunları kaydetti:

"Her yıl yurt içi ve dışından gelen ortalama 20 şairimizin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu yılki etkinliğimize yurt içinden 15, yurt dışından ise Gagavuzya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Yunanistan\'dan olmak üzere 5 şair katılacak. Yarın başlayacak etkinliğimiz 2 gün sürecek. Etkinliğin ilk günü 16.00\'da Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Prof. Dr. Haluk Oral, Prof. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. Fatih Andı ve yazar Ercan Yılmaz\'ın katılacağı "Oktay Rıfat, Orhan Veli 100 Yaşında" konulu panel gerçekleştirilecek.

Aynı gün 20.30\'da da Sapanca İnsan Hakları Parkı\'nda Yahya Kemal\'in bestelenmiş şiirlerinin seslendirileceği konser düzenlenecek. İkinci günde de gündüz şairlerimiz ilçemizi dolaşacak, akşam ise Sapanca Gölü kenarında şiirlerini okuyacaklar."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]