Uluslararası Eğitim Fuarını Gezdiler

Sakarya Güneşler Lisesi öğrenci ve öğretmenleri İstanbul Hilton Oteli Sergi Sarayı'nda bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Yurtdışı Eğitim Fuarı'na katıldı.

Eğitim fuarını büyük bir ilgiyle gezen öğrenciler, dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan eğitim kurumlarını ve dil okullarını tanıma fırsatı buldular. Türkiye'de düzenlenen en kapsamlı uluslararası eğitim organizasyonu özelliğini taşıyan eğitim fuarına çok sayıda ülkeden 100'den fazla üniversite, kolej, dil okulu ve lise katıldı.

Eğitim fuarını okul öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte ziyaret eden Güneşler Lisesi Müdürü Faruk Kıral, “Globalleşen dünyada öğrencilerimizin sadece ülkemizin değil, aynı zamanda tüm dünyanın eğitime verdiği önemi görmesi ve kendilerini buna göre hazırlamaları, fuar kültürünü görmeleri ve öğrenmeleri için bu geziyi düzenledik. Öğrencilerimiz fuar vesilesiyle dünyada kendilerine sunulan eğitim imkânlarını tanıma fırsatı buldular. Bu bağlamda kültür gezimizin çok verimli geçtiğini düşünüyorum.” dedi.

Güneşler Lisesi öğrencileri İstanbul'a yaptıkları kültür ziyaretinde Koç Müzesi'ni de gezme fırsatı buldu. Müzede sergilenen makineleri, tezgahları ve antika araçları inceleyen öğrenciler Koç Müzesi'nin en güzel bölümünde sergilenen Adapazarı'ndaki tarihi tenekeciler çarşısının (bugünkü adıyla sobacılar çarşısı) emektar ustalarından merhum Hakkı Yürüt'e (1911-2002) ait soba borusu dirsek bükme makinesini görünce büyük sevinç ve gurur yaşadılar. Hafta sonu yapılan gezide Askeri Müze'yi de ziyaret eden Güneşler Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Askeri Bando'nun çaldığı mehter marşını dinlemenin ayrıcalığını yaşayarak Adapazarı'na döndüler.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]