Ulaştırma Bakanı Binali Yıldım' ın Gezisinden Kesitler

Sakarya'da Serdivan Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin 27. İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya'daki çalışmalar ve AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yıldırım, günde 22 bin araç geçen Mekece-Adapazarı yolunun Türkiye'nin en işlek ikinci yolu olduğunu ifade ederek, bu yolun bitirilmesi kararını aldıklarını söyledi. Hendek-Düzce karayolunun da bir an önce bitirileceğini kaydeden Yıldırım, Sakaryalıların artık sabrının taştığını ve Karasu yolunun da bu sene içinde biteceğini belirtti.
Sakarya'nın TÜVASAŞ ve ROTEM işbirliği sayesinde kazanacağını söyleyen Bakan Yıldırım, "Depremde çile çeken Sakaryalılara hak ettiğini vermek boynumuzun borcudur" dedi. Yıldırım, açılan kapatma davasına da değinerek, "Milletin desteğini aldığımız sürece gerisi bize vız gelir. Afra tafra yaparak birilerinin efendisi olmadık. Laf üretmeden çalışarak insanımıza hizmet veriyoruz" diye konuştu.

İşi gücü olmayanların senaryolar ürettiğini ve Ankara'da oturup Türkiye üzerinde planlar yapanlar olduğunu kaydeden Yıldırım, "Gerçek gündemi görmek istemiyorlar" şeklinde konuştu.

Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma ve modernleşme hedefinde ilerlediklerini söyleyen Bakan Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, kendilerine sadece milletin 'Git' diyebileceğini, milletin kendilerine git demesi durumunda 'Eyvallah' diyerek kenara çekileceklerini belirtti. Yargıtay tarafından yayınlanan bildiri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Binali Yıldırım, "Yargı, Meclis'in yürüttüğü yasa değişikliklerine karşı açıklama yapıyorsa bu nasıl demokrasidir? Bu nasıl bir anlayıştır. Herkes kendi işini yapmalı" dedi.
Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından partiye üye olan Aydın Örme Lojistik Yöneticisi Basri Sevinç'e rozetini taktı. Bakan Yıldırım, daha sonra milletvekilleri ve partililerle birlikte salondan ayrıldı.

Toplantıya Bakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Recep Yıldırım, Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar, Merkez İlçe Başkanı Hasan Ali Çelik, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, gençlik kolları ve kadın kolları üyeleri katıldı.



"Can Güvenliği Herşeyden Önemli"

Karasu ilçesi'nde yapımı süren tersaneyi de gezen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, işçilere iş güvenliği konusunda uyarılarda bulunarak, "Can güvenliği her şeyden önemli. İş ve para daha sonra gelir. Yeni tersaneler kurulur, ancak giden can geri gelmez" dedi.

Sakarya'da incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Karasu'da yapımı devam eden duble yol ve tersane inşaatını gezdi. Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ile Hasan Ali Çelik'in de hazır bulunduğu gezide Bakan Yıldırım, Karasu sahilinde inşaatı devam eden tersanenin sahibi Ahmet Gündoğdu'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Gündoğdu, tersane inşaatının kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi.

Tersanede çalışmaları yakından inceleyen Bakan Yıldırım, işçilerle de sohbet etti. İşçilere can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Çalışırken ilk önce can güvenliğini dikkate alın. Baretinizi ve ayakkabınızı giymeyi asla unutmayın. İş ve para daha sonra gelir. Yeni tersaneler kurulur, ancak giden can geri gelmez. Bunu dikkate alarak çalışmalarınızı sürdürün" dedi.
İşçiler de Bakan Yıldırım'a "Tamam bakanım" diyerek cevap verdi. Ardından Yeni Mahalle'deki bir restoranda yemek yiyen Bakan Yıldırım, balıkçıların sorunlarını dinledi. Bakan Yıldırım, daha sonra Karasu, Kaynarca ve Adapazarı merkez arasında bulunan duble yollarda incelemelerde bulunarak, Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmet Kartal'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yıldırım, incelemelerinin ardından geceyi geçirmek üzere Sapanca ilçesine gitti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]