Ulaşım ana planı komisyonda görüşülecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

İlave 10 madde ile toplam 37 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, gündemin 1’inci maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna iade edilirken, 3, 5 ve 11’inci maddelere MHP grubu ret oyu verdi. 2’inci ve 13’üncü madde dahil olmak üzere ilk 13 madde komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. 14’üncü ile 22’inci gündem maddeleri dahil olmak üzere 8 madde, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilirken, gündemin 23’üncü maddesinde, Ulaşım Master Planıyla ilgili rapor görüşüldü. Meclis Üyesi Metin Ökten, Ulaşım Master Planının çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, “Emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ulaşım Master Planı

Ulaşım Master Planı ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Ulaşım Master Planı, stratejik bir plandır. Bir vizyon ortaya koyar. Nazım İmar ve Çevre Düzeni Planları\'nın aynı anda bitmiş olması, bize uyumlu ve koordineli bir Ulaşım Master Planı hazırlama imkanı verdi. Bu kapsamda 18 aylık bir çalışma gerçekleştirildi. Sadece mevcut Büyükşehir sınırları içerisinde değil, ilimizin tamamında; 16 ilçemizde bir planlama yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yıllık süreyi kapsayacak şekilde planımızı hazırladık. Elimizde 2 bin sayfalık bir sonuç raporu var. Yaklaşık 30 bin kişi ile yüz yüze görüşüldü. Şehrin yaklaşık 60 noktasında araç ve yolcu sayımları yapıldı. Ulaşım Master Planı\'nın temel politikası, insanları bir yerden bir yere taşıyan bir ulaşım politikası ortaya koymaktır” şeklinde konuştu.

Ulaşım ana planı komisyonda görüşülecek


Ulaşım Master Planı kapsamında, İnsan odaklı, ekonomik çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Turan, “Plan kapsamında insan odaklı, gerçekleştirilebilir ve ekonomik çözümler ortaya koymaya çalışıldı. Ekonomik, etkin, entegre ve ekolojik olması yönünde çalışmalar gerçekleştirildi. Bu ilkeler doğrultusunda ana planımızı hazırladık. Gelecek meclis toplantımızdan önce, planın ayrıntılarıyla ilgili meclis üyelerimizle bir sunum gerçekleştirerek, detaylı bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı. Turan’ın açıklamalarının ardından, Ulaşım Master Planı görüşülmek üzere; ittifakla, Ulaşım Komisyonu’na havale edildi.

Turan’ın konuşmasının ardından görüşülmeye devam eden meclis gündeminde, 7 madde ittifakla kabul edilirken, 28’inci ve 32’inci gündem maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Meclis Gündemi kapsamında, 34’üncü ve 36’ıncı maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, 37’inci Gündem maddesi ise Ulaşım ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Sakarya Büyükşehir Meclis Toplantısının ardından ise SASKİ olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. SASKİ Olağanüstü Genel Kurul’unda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]