Ukrayna'dan Türkiye'ye Otopsi

Ukrayna'da çalıştığı binanın inşaatının iskelesinden düşerek öldüğü belirtilen inşaat işçisi Erol Helimergün (31)'ün cenazesi, Ukrayna'da otopsisinin yapılmadığı gerekçesiyle kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ukrayna'nın Livov şehrinde çalıştığı inşaattan düşerek öldüğü belirtilen 2 çocuk babası Helimergün'ün cenazesi defnedilmek üzere Sakarya'nın Kaynarca ilçesi İşaret Köyü'ne getirildi. Kaynarca Cumhuriyet Savcısı, inşaat işçisinin Ukrayna'da otopsisinin yapılmadığı gerekçesiyle kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Helimergün'ün cenazesini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Savcı, olayla ilgili görgü tanıkları oldukları belirtilen Türk işçilerinin de ifadelerine başvurdu.

İşaret Köyü Muhtarı Mustafa Köroğlu, Helimergün'ün 6 ay önce çalışmak için Ukrayna'ya gittiğini söyledi. Köroğlu şunları söyledi: "Erol inşaatta çalışırken 7 metre yüksekliğindeki iskeleden düştükten sonra hastanede ölmüş. Cenazesi bu sabah köye geldi. Defnedilmesinde bir sakınca olup olmadığını öğrenmek için evraklarını savcılığa götürdüm. Savcı, Ukrayna'da otopsi yapılmadığından dolayı cenazeyi adli tıp kurumuna gönderdi."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]