Uğur Işılak, öğrencilere unutulmaz bir akşam yaşattı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlandıktan sonra öğrencilere barınma hizmetinin yanında çeşitli sosyal aktiviteler de sunmaya başlayan ve adeta yapısı değişen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda Çanakkale şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için düzenlenen konserde Uğur Işılak üniversiteli öğrencilerle buluştu.

Ücretsiz olarak düzenlenen konsere öğrencilerin ilgisi oldukça yoğundu.

Konsere Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bolu Bölge Müdürü Şerafettin Çilkara, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konsere daha önce katılacağı duyurulan ancak programının yoğunluğu nedeniyle katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise konsere gönderdiği mesajıyla öğrencilere ve Sakaryalılar\'a selamlarını iletti.

"Birlik ve beraberlik görmek isteyen Çanakkale\'ye baksın"

Ünlü sanatçı Uğur Işılak konserine Çanakkale Türküsü ile başladı. Türküyü seslendirdiği şiirle zenginleştiren Işılak Türküsünün sonunda, “Bize birileri kardeşçe yaşamalısınız diyor. Biz bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Bakın Çanakkale’ye orada şehit olanların hepsi Türk değil, hepsi Kürt değil, hepsi Boşnak değil, orada 72 milletten şehit var. Kardeşlik birlik beraberlik görmek istiyorlarsa Çanakkale’ye bakacaklar. Bize öğüt vermeye kalkanlar kendi tarihlerine baksınlar” dedi. Işılak’ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı. Işılak daha sonra Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya adlı şiirine yaptığı besteyle salonu coşturdu. Birbirinden güzel şarkılarını salondaki gençlerle söyleyen Işılak, konser sonrası gençlere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a konserle ilgili düşüncelerini aktarmalarını tavsiye etti.

Ellerinde Uğur Işılak posterleri ile ünlü sanatçıya şarkılarında eşlik eden gençler ise unutulmaz bir akşam yaşadılar.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]