Uganda'dan Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Uganda Cumhurbaşkanı Ekonomi ve Ticaret Başdanışmanı Alhaj Tezikuba Sajjabi, Uganda’nın kalkınması için Türk işadamlarına ihtiyacı olduklarını belirterek, "Buraya sizin gibi iyi niyetli insanlar gelmeli" diye konuştu.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Uganda Global İşadamları Derneği (UGBA) organizasyonunda Başkent Kampala’da yapılan ‘Small and Medium Enterprises Event 2013’ fuarına katılan Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği üyelerini Uganda Cumhurbaşkanı Ekonomi ve ticaret Başdanışmanı Alhaj M. Tezikuba Sajjabi kabul etti.

Türk işadamlarına yatırım çağrısı

Sajjabi, Türklerin girişimci ve disiplinli çalışma tekniklerine ihtiyacı olduklarını belirterek Türk işadamlarından ülkelerine yatırım yapma çağrısında bulundu.Uganda olarak genç bir nüfusa sahip olduklarını belirten Sajjabi, Türkiye’nin de dünyada çok önemli bir konumda olduğunu kaydetti. Türkiye’nin ekonomik bakımdan üçüncü dünya ülkelerinden olan Ugunda’yı çok iyi anladığını umut ettiğini ifade eden Sajjabi, "Uganda’nın diğer ülkelere göre bakir ve gelişmeye çok açık bir ülke olduğunu göreceksiniz. O yüzden siz Türk işadamlarina burada ihtiyacımz var. Yollarımız yenilenecek. Sağlık alanında yatırım yapılıyor ve daha çok yapılması gerekiyor. Her geçen gün ihracat kalemlerimizde artış var. Türk firmaları henüz yeterli oranda bizi tanımıyor” şeklinde konuştu.

"Uganda yatırıma çok müsait"

Ugunda’nın serbest ekonomiye sahip esnek bir ülke olduğunun altını çizen Sajjabi, şunları kaydetti: “Ülkemiz yatırımı çok müsait. Sizin gibi iyi niyetli yatırımcılara ihtiyacımız var. Ülkemizde tekstil, mobilya, turizm ve ulaşım hizmetlerine ihtiyacımız var. Bu alanlarda yatırım yapabilirsiniz. Burada 14 kişilik araçlarla 1 milyon yolcu taşımaya çalışıyoruz. Gerisini siz düşünün. Biz İstanbul’a gelince nasıl toz görmüyorsak, sizi de Uganda’ya gelince böyle ağırlamak isteriz. Ülkemize mobilyalar başka ülkelerden geliyor. Türkiye’den gelirse hem daha iyi olur, hem de gurur duyarız. Gelin iki ülkenin gelişmesi için güç birliği yapalım.Biz devlet olarak her zaman sizin yanınızdayız. Ugunda’ya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz”
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]