Üç yıllık hasret, Karasu Belediyesi'nde sona erdi

Türkmenistan’lı eşinin vizesi bittiği için yurt dışı edilen, iki çocukları olan Şahlan Kurbanova cezası bitince Karasu’ya gelip ikiz çocuklarıyla birlikte nikah masasına oturdu.

Yedi yıl evvel İstanbul’da tanışan ve 3,5 yıl evvel Karasu ilçesine yerleşen Yasin Alkan (34) Türkmenistan’lı Şahlan Kurbanova (31) ile tanıştıklarında eşinin vizesi olmadığı için resmi nikâh yapamadıklarını, sonrasında da Enser ve Yaser ikiz (3,5)  çocuklarına nüfus kâğıdı çıkaramadıklarını söyleyen Yasin Alkan, “Ne yaptıysak eşime burada kalma izni alamadık. Biz işlemlerle uğraşırken de eşim sınır dışı edildi. Çocuklarıma 3 yıldır hem analık hem babalık yapıyorum. 3 yıldır annelerini görmeyen çocuklarım anne özlemi çekiyorlardı. 

Durumu birçok makama ilettiklerini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen Alkan, “Üç Yıldan bu yana Türkiye’deki tüm resmi makamlara durumu ilettik. Ve sonunda AK Parti Sakarya milletvekili Ayşenur İslam’ın yanına giderek, durumu kendisine anlattım.  Beni çok iyi dinledi ve raflardan bizim dosyalarımızı çıkarttırıp bizlere çok yardımcı oldu. Eşimin Türkmenistan\'da 1,5 yıllık yurt dışı yasağı bitmiş ama Türkiye’de vizesiz kaldığı için giriş yapamıyordu.

Çok değerli vekilimiz Ayşegül İslam’ın girişimleriyle, vize cezasını paraya çevirerek, eşim Şahlan Kurbanova, 19 ay Türkmenistan\'da kaldıktan sonra, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye giriş yaptı. Ve Karasu’ya geldi. Bizler hemen Karasu Belediyesi\'ne başvurarak, resmi nikâhımızın yapılmasını istedik. Çok değerli Belediye Başkanımız, Sayın Mehmet İspiroğlu, bizlere yardımcı olarak resmi nikâhımızı bizzat kendisi kıydı. 3 yıllık hasretimiz Karasu’da bitti. Ben bizlere yardımcı olan, çok değerli Milletvekilimiz, sayın Ayşegül İslam’a, ve değerli Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na, bizlere bu konuda yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]