TÜVASAŞ'ta "atama" eylemi

Türk Ulaşım-Sen üyeleri, TÜVASAŞ\'ın yönetim kuruluna atama yapılmadığı iddiasıyla fabrika önünde eylem yaptı.

Türk Ulaşım-Sen üyeleri, Türkiye Vagon Sanayii AŞ\'nin (TÜVASAŞ) yönetim kuruluna atama yapılmadığı, bu nedenle şirketin yönetim kurulu kararı alamadığı iddiasıyla fabrika önünde eylem yaptı.

Fabrika önünde toplanan protestocu grup, "TÜVASAŞ, Türkiye\'dir", "TÜVASAŞ\'ın sonu Zirai Donatım ve Adapazarı Şeker Fabrikası gibi olmasın" yazılı dövizler taşıyarak, slogan attı.

Sendikanın Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, grup adına yaptığı konuşmada, 233 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname\'ye göre TÜVASAŞ gibi KİTlerin karar alabilmesi için yönetimin, yönetim kurulu başkanı genel müdür ve 4 üyeden oluşması gerektiğini söyledi.

"5 yıldır ihale açamıyor"


TÜVASAŞ\'ın 8 Mayıs\'a kadar yönetim kurulu üye sayısının karar almak için yeterli olduğunu ifade eden Kalkan, "Bu tarihten sonra bir yönetim kurulu üyesi görevden ayrılmış ve TÜVASAŞ yönetimsiz kalmıştır. Genel müdür dışında son yönetim kurulu üyesi ise 10 Eylül\'de görevinden ayrılmış olup, şu anda en az iki yönetim kurulu üyesi atanması zorunluluğu doğmuştur. TÜVASAŞ, 5 aydır ihale açamıyor, bu durum sadece işlerimize engel olmakla kalmıyor, Sakarya ekonomisini de olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Fabrikada şirket için hayati önem taşıyan kararların alınamadığını ileri süren Kalkan, "TÜVASAŞ, karaya oturmuş gemiye dönüştü. Aylardır sendika olarak bu sorunu kamuoyuna, milletvekillerine, siyasi partilere ve yerel yönetimlere anlatmaya çalışıyoruz. Sakarya ekonomisine ayda 6 milyon girdi sağlayan böyle bir kurumu kaderine mahkum etmeyin" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]