Tüvasaş, Hyundai/Rotem ile Sözleşme İmzaladı

TÜVASAŞ, TCDD’nin şehirlerarası hatlarda kullanacağı Dizel Tren Setlerinin (DMU)  üretimi ile ilgili HYUNDAİ/ROTEM ile sözleşme imzaladı.

28.07.2008 tarihinde TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü Eğitim ve Konferans salonunda yapılan sözleşme seremonisine, ROTEM firmasının CEO’su Yeo Sung LEE ile diğer yöneticiler, TÜVASAŞ Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ve sendika yöneticileri katıldı.

Konu ile ilgili TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, “TCDD’nin isteği üzerine gerekli çalışmaları yaparak Dizel Tren Seti (DMU) üretimini TÜVASAŞ’ ta gerçekleştirmek için açtığımız ihaleyi sonuçlandırdık. Satın alınan lisans ile TÜVASAŞ’ ta üretim yapılacaktır. Bu proje kapsamında12 adedi 3’er araç, 12 adedi ise 4 er araç’dan oluşan setler olmak üzere toplam 84 araç imal edilecektir. Maksimum 140 km/h hıza uygun hava yastıklı ve konforlu hareket aksamına sahip,3 lü setler 198, 4 lü setler 260 koltuk oturma kapasiteli, maksimum yolcu konforunu sağlamak amacıyla tam otomatik iklimlendirme, UIC şartlarına uygun elektronik kontrollü otomatik kapı ve fren sistemine sahip araçlarda en son teknolojiler kullanılacaktır. Her bir tren setinde çift taraflı kumanda kabini olacaktır. Netice olarak TÜVASAŞ dinamik yapısı ile teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek standartlarda üretim yapabilen bir yapılanmaya sahiptir. TÜVASAŞ’ ta üretilecek olan Dizel Tren Setleri (DMU) demiryolu ulaşım araç üretiminde dünya ile eş zamanlı üretim imkânlarına sahip olduğumuzu bir kez daha gösterecektir” dedi.

ROTEM firması Başkan Yardımcısı Yeo Sung LEE “ TÜVASAŞ’ın dizel tren seti gelişim projesi için yapılan imza törenine katılmaktan memnun oldum, onurlandım. Geçen birkaç yıl içinde Türkiye ile iş ilişkilerimiz gelişti. EUROTEM ortak girişim şirketini kurduk. Türkiye Demiryolları için bu tarih sektörde teknolojik gelişmenin mihenk taşı olarak hatırlanacaktır. HYUNDAİ/ROTEM Batı Avrupa ve Ortadoğu’da boy gösteren üstün teknolojisini TÜVASAŞ ile paylaşacaktır. Gelecekte TÜVASAŞ önderliğinde Türk demiryolları araçları sanayisi gelişecektir” dedi.

Hayırlı olsun dilekleriyle, karşılıklı atılan imzalardan sonra TÜVASAŞ Lokalinde misafirlere yemek verildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]