TÜVASAŞ Dünyaya Açılıyor

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ), Bulgaristan Demir Yolları'nın vagonlarını modernize edecek.   

TÜVASAŞ tarafından, Bulgaristan Demir Yolları için üretilecek 30 yataklı vagona ilave olarak mevcut tüm vagonlarının modernizasyonunun yapılmasına karar verildi.   

Bulgaristan Demir Yolları Vagon Fabrikası Genel Müdürü Dimitar Stroichkov başkanlığındaki heyet, TÜVASAŞ tesislerini gezdi. Yeni vagon alımlarında öncelikli tercihlerinin TÜVASAŞ olduğunu ifade eden Dimitar Stroichkov, "Mevcut vagonlarımızın modernizasyonunun da TÜVASAŞ'tan alınacak vagonlarla aynı standartta olmasını istiyoruz. Bu konuda da TÜVASAŞ ile işbirliği içinde modernizasyon yapmak önem arz ediyor" dedi.  

Ayrıntılar Görüşüldü

İlk etapta 2009 yılı Haziran ayı sonuna kadar metal konstrüksiyonları hazır vagonları için, pnömatik dış kapı alımı, sonrasında mevcut tüm vagonlarında yapılacak modernizasyonların projelendirilmesinden malzeme teminine kadar her konuda ortak çalışma yapılması üzerine görüşmeler gerçekleştirildi. Kapı, klima, vagon iç donanımı gibi pek çok konuda ayrıntılar görüşüldü.   

Önemli Bir Yere Sahip Olmasından Mutlu

TÜVASAŞ yetkilileriyle teknik konuların görüşülmesinden ve fabrikada incelemelerde bulunduktan sonra Bulgar heyet, TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile birlikte öğle yemeği yedi. Stroichkov, TÜVASAŞ ile geliştirdikleri ilişkilerin ülkeler arası işbirliğinde önemli bir yere sahip olmasından mutlu olduklarını ifade etti.   

TÜVASAŞ Bölgenin Lider Kuruluşu

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ise bölgesel işbirliklerinin öneminin arttığı bir dünyada Bulgaristan Demir Yolları ile TÜVASAŞ'ın işbirliğinin iki ülke için de son derece önemli olduğunu belirterek
"Projelendirmeden malzeme teminine kadar şirketimizin desteğini alarak Bulgaristan Demir Yolları'na ait vagonlarının modernize edilmesi, TÜVASAŞ'ın sektörde bölgesindeki lider kuruluş olduğunu göstermektedir. Bizler de Bulgaristan Demir Yolları'nın istediği desteği verebileceğimizi kendilerine de ifade
ettik"
dedi.

Bulgaristan Demir Yolları yetkilileri, TÜVASAŞ'ın refere ettiği sektörde faaliyet gösteren yan sanayi ile de görüşme yaparak ülkelerine dönecek. 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]