TÜVASAŞ, Çek Cumhuriyeti'yle İşbirliği Yapacak

Çek Cumhuriyeti'nde demiryolu sektöründe faaliyete gösteren firmaların yöneticileri Türkiye Vagon Sanayi A.Ş'de (TÜVASAŞ) incelemelerde bulundu.   

Üretim konusunda Siemens, Bombardier, Skoda gibi pek çok ünlü marka ile ilişki içinde olan firmaların yöneticileri, TÜVASAŞ yöneticileriyle görüştüler. Fabrikayı gezen heyet yolcu vagonu üretiminde muazzam bir yapıyla karşılaştıklarını ifade ettiler.   

Öğle yemeğinde TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiyaki ile bir araya gelen heyet, Türkiye ile özellikle de TÜVASAŞ ile iş ortaklığından memnuniyet duyacaklarını belirtti.   

Genel Müdür İbrahim Ertiryaki konuyla ilgili olarak, "Dünya markalarına üretim yapan firmalarla ortak bir platform oluşturmak TÜVASAŞ gibi dünya ile eş zamanlı gelişmeleri takip eden bir kurum için kaçınılmazdır. Göreve geldiğimizden bu yana iş birliği içinde olduğumuz, görüşmelerde bulunduğumuz pek çok dünya üreticisi ile olduğu gibi Çek Cumhuriyeti'nden demiryolu sektöründe faaliyet gösteren firmaların kurumumuza ziyaretleri, hem bizler açısından hem de ülkemiz için önemlidir. Gerekli şartlar konusunda belli mutabakatlar sağlanırsa işbirliği imkanları doğacaktır" dedi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]