TUS Sınavını Kazandığına Hem Sevindi Hem Üzüldü

Sakarya 112 Hızır Acil'de 2 yıldır doktor olarak görev yapan Rukiye Bender, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) kazanarak Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın-Doğum Hastalıkları Kliniği'ne asistan olarak atandı. Çalıştığı istasyonda mesai arkadaşlarıyla vedalaşan Bender, duygulu anlar yaşadı.

2006 Kasım'da Sakarya 112 Hızır Acil Harmanlık Acil Yardım İstasyonu'nda doktor olarak göreve başlayan Bender, TUS sıvanını kazanarak Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın-Doğum Hastalıkları Kliniğine asistan olarak atandı. Atama nedeniyle 112 hızır acildeki görevinden ayrılan doktor Bender için çalıştığı istasyonda veda yemeği düzenlendi. Yemeğe hızır acil istasyonlardan görevli doktor, sağlık memuru ve şoförler katıldı.

Duygulu anların yaşandığı veda yemeğinde Bender, mesai arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı. Veda yemeğinde konuşan Bender, 112 çalışanlarının bir çok olayda insanların ölüm kalım mücadelesi verdikleri bir zamanda yanında olduklarını söyledi. Her 112 çalışanının yaptığı görevin önemini ve bilincini taşıdığını kaydeden Bender, "112 çalışanları çok önemli bir görevi yerine getiriyor. İnsanların en zor anında yanlarında oluyorlar. Ben ve arkadaşlarım birlikte çalıştığımız dönemde bir ekip ruhuyla çalışarak insanlara hizmet verdik. Buradaki görevimden ayrılırken bir burukluk yaşıyorum. Ancak yeni görevimde de insanlara hizmet vermeye devam edeceğim." dedi.

Harmanlık Hızır Acil İstasyonu sorumlu hekimi Tufan Savaş Karaca, birlikte çalıştıkları arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Karaca, doktor arkadaşına yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]